Lopper – næsten gratis

Loppemarkedspriser er som regel ikke faste priser. Man kan prutte. Men ud over det, skal man regne med, at priserne er højest lige når det starter. Derefter falder de løbende – og det er allerbilligst til sidst. Det er sådan set logisk nok, for det bedste sælges naturligvis først.

Og til sidst på loppemarkedet er man kun interesseret i at få solgt så meget ud som muligt. Derfor kan man få mange ting til næsten ingen penge.

Superbillige loppefund

Går man efter de gode ting, er det først, man skal komme.

Det er stadig billigt at gå på loppemarked. Men ethvert loppemarked har ting, som de har svært ved at sælge – eller har alt for meget af. Og netop på disse ting, rammer priserne bunden lige før lukketid. Og er det noget af det, du skal bruge, så vent til det sker – og du har skudt papegøjen!

Fund til spotpriser

Jeg har for eksempel skullet bruge mange opbevaringsglas eller sylteglas. Kommer jeg til sidst på loppemarkedet er de ofte ned i 1-3 kr. alt efter størrelse. Det samme har jeg gjort med urtepotter til udendørs brug – jeg skulle bruge mange forskellige og havde alligevel tænkt mig at male dem.

Når jeg kan få dette billigt, er det fordi det er ting, der altid er masser af. Og fordi det er noget, loppemarkedet ellers ville brænde inde med.

Billigt brugt tøj

Eller det kunne være tøj, man skal bruge til teater eller udklædning – her har mode jo pludselig ingen betydning. Eller gamle lagener og håndklæder, der bare skal bruges til rengøringsklude.

Og faktisk er det også lige her man kan gøre et kup, hvis man hører til dem, der er i stand til at sy tøj om. Så er de ting, der gør at andre ikke køber det, ubetydelige for dig. Jeg har et par gange gjort lidt af et tøjkup – sådan noget med “fyld en sort sæk for en halvtredser”.

Eller jeg har købt store, gamle støbejernsgryder, der skal bruges til udendørs ildsted.

Hvis du er god til at reparere..

Jeg ved, at folk, der godt kan lide at renovere ting, benytter sig af det samme. Med lidt kreativitet og fingersnilde kan man komme langt. Er man parat til selv at male møblerne, kan man købe gode møbler for en slik. Især dem, der har en farve, ingen vil have. En sofa med et skjoldet betræk kan være svær at sælge. Men kan du betrække dem om, kan du gøre et kup. Hører du til dem, der reparerer cykler, er der også mange muligheder.

Jeg kan selv godt lide at sy tøj om. Og eksperimentere med det – redesigne det. Går jeg ind på et loppemarked en time før det slutter, kan jeg ofte få love at fylde en sæk med tøj for en flad halvtredser. Så er der virkelig noget at eksperimentere med. Fuld valuta for pengene, må man sige. Dette er bare eksempler. Der er sikkert mange andre muligheder, hvis man har fantasi og fingersnilde.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.