Lav selv en sparegris af papmache

Mange husker dem måske fra deres barndom – de hjemmelavede sparegrise af papmache. Måske ikke de mest stilrene sparegrise – men de havde da personlighed! Måske skulle man genoplive dem? I overensstemmelse med tidsånden. Vi har finanskrise og skal lære at spare igen. Hvis man nu skulle spare op til ferien? Jul? Eller et eller andet, man mangler? Så kunne man gøre det i en gammeldags, papmache-sparegris.

Sparegrise – ikke kun for børn

Jeg lavede engang sådan en sammen med en veninde (altså som voksne). Vi havde så grisen stående til at minde os om, hvad det var, mange af vores penge skulle bruges til – en Interrail-tur. Og så er det faktisk slet ikke så slemt at skulle spare på alle de andre ting!
Den kunne så stå der og minde en om, at hvis man synes, man mangler penge – ja, så er det fordi man sparer op til noget. Og har noget at glæde sig til. Det er nemlig ofte meget lettere at spare hvis det har et tydeligt formål.

Lav selv papmache-sparegrisen

Og papmache-grisen er hverken dyr eller svær at lave. Her kommer en video, der trin-for-trin viser hvordan – til dem, der måtte have glemt det. Du skal bare bruge er tapetklister, 1 avis, 1 ballon, 5 engangskrus, lidt maling. Og naturligvis din gode fantasi!
Videoen er hentet fra Samvirkes hjemmeside.

Jeg skal lige sige, at de kan være en smule svære at “slagte” – alle de dejlige penge til trods. Men der er mulighed for at få pengene ud – og samtidigt bevare sparegrisen – hvis man skulle have knyttet sig for meget til den! Skær et hul i bunden af grisen (bugen) hvor det stort set ikke ses. Stykket du fjerne kan du sætte fast med tape på indersiden – så lever din gris stadig!  Sådan da…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.