Lav selv din slush-ice

Til dem, der måtte være uvidende om fænomenet, kan jeg oplyse at slush-ice er en slags grød-is med til smag – og ofte en flot farve. Det sælges som læskedrik om sommeren – og et krus slush-ice koster  som oftest mellem 10 og 20 kroner. Slush-ice er især meget populært blandt børn. Og slush-ice til en flok unger kan nemt løbe op i en ganske pæn pris.

Du kan dog lave din egen slush-ice derhejmme, meget billigere. Det kommer ikke til at koste meget mere end saftevand – da slush-ice i bund og grund er saftevand lavet til grød-is.

Lad børnene være med til at lave slush-ice  selv – det er også sjovt for de at se, hvordan det bliver til. Slush-ice behøver ikke være noget, man bare kender fra is-kiosken. Det er sjovt at lave det selv også.

Sådan laver du din egen slush-ice:

  • ice-1244640_640Hæld en passende mængde isterninger op i din køkkenmaskine. Du skal bruge kniven til maskinen for at knuse isterninger. En kraftig blender kan også bruges til at lave din egen slush-ice.
  • Hæld koncentreret saft ned til is terningerne. Er det ikke saft, der har farve selv, kan man give det en anelse frugtfarve Husk, der skal ikke ret meget i for at det giver jeres slush-ice farve – så prøv jer frem.
  • Blend det hele indtil det har en grødet og jævn konsistens – nu er det slush-ice .
  • Hæld blandingen op i glas.
  • Server slush-ice med sugerør.

Da det kan være forskelligt, hvor koncentreret saft er, der det en god ide at prøve sig frem, så man får den helt rigtige smag på sin slush-ice. Frugtfarve ændrer ikke på smagen, men ser flot ud. Dets eneste formål er at få det til at “ligne rigtig slush-ice “.

Slush-ice er også særdeles velegnet, hvis man skal holde for eksempel børnefødselsdag.

Flere varianter af Slush Ice, hentet fra Alletiders Kogebog:

Astrid

3 Comments

  1. Fedt med et par gode tips.
    Skal man bruge større mængder til f.eks. en fest, kan man med fordel leje en maskine, og få samme slush ice som man kender fra iskiosken.

  2. Veldig go ide’. Jeg er nemlig vild med sluschice. Jeg vil have fat i en maskine så jeg kan lave det.

  3. Har fået en blænder der kan lave det så jeg har prøvet det. Nu skal jeg have fat i nogen appelsiner til at lave sluschice af. Yummy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.