Lav dine egne “rejsestørrelser”

Sommeren igennem ser man de såkaldte “rejsestørrelser” alle vegne. Shampoo, tandpasta, creme – alt muligt. Altså i størrelser, du kan have med gennem security uden problemer. Dette er blevet mere og mere aktuelt, dels fordi reglerne omkring hvad du må medbringe i håndbagage er strammet op. Og dels fordi det er blevet mere og mere almindeligt at rejse kun med håndbagage. Mange af de billige flybilletter, du kan købe, har nemlig kun håndbagage inkluderet. Så du er henvist til også at have dine toiletsager med om bord. Og dermed gennem security.

Dyre, dyre rejsestørrelser

Sommetider undrer jeg mig over, at de overhovedet kan sælges? Med literpriser på op mod det tidobbelte af det, man ellers betaler. Men tilsyneladende kan de sagtens sælges. Men vil man gøre en lille indsats, kan man sagtens lave sine egne rejsestørrelser.

Lav dine egne rejsestørrelser

Rejser man jævnligt, er det en rigtig god ide, at have sit eget sæt, et fast sæt til formålet. Et sæt, som man genopfylder når der er brug for det. Beholdere kan købes flere steder, Selv har jeg købt et fast rejsesæt fra IKEA til 29,- og et par krukker fra Tiger. Jeg bruger også et par beholdere andetsteds fra (genbrugte beholdere fra hotel). Når jeg har sættet, kan det bruges gang på gang på gang. Simpelthen ved at genopfylde med det man allerede har stående. Jeg skriver på dem med tusch for at kunne se, hvad der er i.

lav dine rejsestørrelser selv
Der er mange ting, du skal holde øje med hvis du kun rejser med håndbagage. Billede : eommina on Pixabay

Regler for væsker i håndbagagen

Så kan man fylde det i, man skal bruge på rejsen. Det er faktisk nogle gange forbløffende, hvor lidt, man har brug for når det kommer til stykket. Når man kommer hjem gemmer man det bare af vejen, så er det klar til genopfyldning på næste rejse. Arbejdet med at “etablere” sættet skal man bare lave en gang.

  • Måske kan ting medtages i en lidt anden form end man ellers er vant til.
  • Tandpasta behøver ikke nødvendigvis at være i en tube.
  • Cremedeodorant kan sagtens medbringes i en lille krukke eller flaske.
  • Man kan også købe små pumpeflasker med nogle få ml. til brug for deodorant eller parfume.

Reglerne for, hvad du må medbringe på flyet, er i skrivende stund.

Væsker eller andre flydende stoffer i håndbagagen skal medtages i beholdere, der rummer Max. 100 ml. hver. Der må gerne medbringes flere beholdere, men ikke flere end at de kan være i en (og kun en) genlukkelig plastpose på max. en liter.

Astrid