Last minute dagligvarer hos Coop

Coop er gået ind i kampen mod madspild. De vil nu mærke de varer, der nærmer sig sidste salgsdato, ned, så de kan nå at blive solgt i tide. Er varerne ikke solgt inden sidste salgsdato, må forretningerne nemlig ikke sælge dem mere – og de havner således i affaldscontaineren. I håb om at mindske madspildet skal de nu sælges inden de udløber.

Varerne vil blive mærket tydeligt med, at de er ved at udløbe. Og de vil naturligvis være sat behørigt ned. Kan du acceptere, at varerne er faretruende tæt på sidste salgsdato, kan der være mange penge at spare. Nu er det jo ikke sådan , at varerne pludselig bliver fordærvet overnight.

Mange gange er udløbsdatoen faktisk til den hysteriske side. Tænk blot på det mad man har liggende derhjemme i køleskabet, hvor datoen er overskredet? Og som vi ikke engang opdager er overskredet! Sidste salgsdato er den sidste dato, hvor forretningerne må sælge det – det betyder ikke, at det absolut skal spises denne dag! Og at datoen er passeret, betyder på ingen måde, at maden er sundhedsskadeligt!

Sund fornuft frem for mærkning!

I virkeligheden skal vi højst betragte denne datomærkning som vejledende. Når man har maden derhjemme, skal man vurdere den ud fra almindelig sund fornuft. Noget vi måske ikke er så vant til mere. For hvad gør man egentlig med de varer, som slet ikke var datomærkning? Og hvad gjorde man iøvrigt før der overhovedet var noget, der hed datomærkning? Man kan naturligvis sagtens vurdere den slags alligevel. Jeg gætter på, at tonsvis af madvarer er blevet smidt væk på den konto. Der er meget vundet ved i stedet at lade den sunde fornuft råde.

Projektet med at sælge de varer billigt ud, som er ved at udløbe, kommer til at køre i alle Coop’s butikker, altså Dagligbrugsen, Superbrugsen, Kvickly, Fakta og Irma. Varerne vil være tydeligt mærket.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.