Lån og del

Burde vi ikke droppe ideen om, at vi alle skal have alt? I hvert fald dem af os, der reelt ikke har råd?  Ting kan deles, især ting, vi ikke bruger hver dag. Hvor tit bruger du for eksempel en hækklipper? Jeg bruger den 2 gange om året, så der er igen grund til at jeg skal have min helt egne personlige hækklipper. Jeg låner i stedet.

Dem, jeg låner den af, kan i stedet låne noget andet af mig. Måske min græsslåmaskine eller malerstige? Som de så til gengæld ikke selv behøver at anskaffe. Der er mange penge at spare på denne front. Tænk bare på alle de ting, som reelt kun bruges ganske få timer årligt – og resten at tiden står de bare og samler støv!

Låne- og dele-aftaler

Så tænk dig om en ekstra gang før du anskaffer ting, som ganske vist er nødvendige, men ikke særlig tit! Kan du lave låneaftaler med venner, naboer, familie, venner eller bekendte. Man kan selvfølgelig godt låne, uden at det behøver at være “noget for noget”. Men det er aldrig nogen skade til, at alle parter har fordel af arrangementet.

Fællesindkøb.

Der er også den mulighed, at man anskaffer noget i fællesskab. Sådanne aftaler kan appellere til folk, der heller ikke har for mange penge at gøre med. Eller måske i det hele taget til folk med en sund økonomisk sans? Er I 3 om at finansiere en ting, betaler i kun en tredjedel hver. Alle har dog brugsretten til den pågældende ting!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.