Lån dine e-bøger og lydbøger gratis

Mange abonnerer idag på tjenester som Mofibo og Bookmate, der sælges ikke længere så mange bøger. Også bibliotekerne har færre kunder i butikken. Vi har vænnet os til både e-bøger og lydbøger, og som bekendt er de med alle vegne, blot du har telefon og headset med.

Hver måned betaler man 100-140 kr. om måneden i abonnement for disse tjenester. For mange er det muligvis også billigere end at skulle gå ud og købe bøger. Men ganger man beløbet med 12 får man en årlig udgift for 12-1600 kr. – og det er jo også en slags penge.

Og så er der jo heller ikke altid, man lige får det brugt…

Gratis tjeneste fra biblioteket

Synes du nu, at der er lige vel pebret, eller er der bare ikke plads i budgettet? Så kan du i stedet bruge e-reolen, som er bibliotekernes egen e- og lydbogstjeneste. Langt de fleste har allerede en bruger på e-reolen, den samme som man bruger når man låner bøger på biblioteket. Hvis man ikke har det, kan man hurtigt blive oprettet.

Lån dine e-bøger gratis på biblioteket

Biblioteket er også leveringsdygtig i lydbøger og e-bøger. Billede Free-Photos / Pixabay

Du skal bare logge på, så er du på. Du kan bruge tjenesten fra alle dine enheder, telefon, computer og tablet. Bruger du telefon og tablet, findes der en app, du kan hente. Bare søg efter e-reolen på Google Play eller App Store, så kan du hente en app – helt på samme måde som  andre e-bogstjenester.

Så kan du låne dine e- og lydbøger med det samme. Der er dog en begrænsning i hvor mange, du må låne ad gangen. De allernyeste titler skal man ikke forvente at finde. Ligesom med almindelige biblioteksbøger, er der en karenstid før de bliver sat til udlån. Bøger kan ligeledes være udlånt, du kan så reserve.

Lån dine e-bøger og lydbøger gratis – lige om lidt

Tjenesten er dog helt igennem gratis, du kan nu gå igang med at læse og lytte. Eller måske skulle man sige det på en anden måde: du har allerede betalt over skattebilletten – dette er jo en del af de danske folkebiblioteker.

I forhold til almindelige biblioteksudlån, er der faktisk en ekstra fordel: du kan ikke få biblioteksbøder! Du kan nemlig ikke aflevere for sent. Biblioteket henter nemlig selv deres materialer hjem. Kom igang med det sammen – log ind på e-reolen.dk.

Astrid