Kattegræs er bare græs

Katte i lejlighed har ikke så let adgang til græs. Men de har brug for græs – det er vigtigt for deres fordøjelse. Mange har “Kattegræs” i potter for at imødekomme dette behov. Hvis man ikke giver dem en eller anden form for græs,  risikerer man, at ens potteplanter kommer til at lade livet på den konto!

En bakke kattegræs, som er klar til brug, koster 20-25 kr. og det er en vel høj pris for noget, der i bund oggrund bare er græs. Og katten er sikkert ligeglad, hvad græsset hedder.

Lav dit eget kattegræs

Hvad mon katte gjorde før nogen fandt på, at noget græs var specielt kattegræs? Kattene kan nok ikke se forskel – og jeg tror heller ikke, det bekymrer dem synderligt. Og ser man kattene rende rundt udenfor, vil man observere at de klarer sig fint med ganske almindeligt græs. De kan da ikke se forskel på den ene og den anden slags græs. Kan det spises – så er det kattegræs! Så hvorfor købe kattegræs i potter – i dyre domme? Der er dog heldigvis andre muligheder. Du kan selv lave dit kattegræs. Du kan nemlig købe kattegræs-frø og dyrke græsset i en urtepotte. De koster 12-15 kr. for 50 g – der er nok flere potter.

Stadig ikke helt billigt, men dog væsentligt billigere end det færdigkøbte. Portionen med kattegræs-frø varer et stykke tid – 50 g er faktisk endda en del – når vi snakker om frø. Så det er meget billigere end det færdigkøbte kattegræs – men det er dog langtfra den billigste løsning.

Endnu billigere kattegræs

brun-kat
Du kan i stedet købe byg og havre
hos en landmand (eller på den lokale foderstofhandel) og sæt den til at spiring i en bakke med lidt såjord. Det vokser hurtigt, så efter kort tid har du en bakke grønt klar til katten – og det er så billigt, at katten bare kan æde løs. Pris max. 1 krone.

Og så sparer du iøvrigt dine potteplanter for alt det gnaskeri, som en kat uden adgang til grønt eller græs, kan forårsage. For har kattene ikke adgang til græs, som man tit ser det med indekatte, vil de uvægerligt gå efter et eller andet grønt og græslignende, de kan gnaske i sig. Billeder fra FreeDigitalPhotos.net

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.