Sikkert ikke, selvom det ikke var nogen dum ide! Impulskøbene er noget af det, der kan ødelægge selv den bedste økonomi. Netop fordi det – i sagens natur – ikke er noget, der er budgetteret med. Og det er en stor del af problemet. Men der er måder, hvorpå man kan holde det nede. Det kræver lidt omtanke. Og at man stiller sig selv de rigtige spørgsmål.
Stil dig selv de rigtige spørgsmål FØR du køber
Og husk, at det skal være før. Og du skal være indstillet på, at nu skal det være slut med at impulskøbe. Prøv at gøre det til en vane at stille dig selv disse spørgsmål før enhver nyanskaffelse:
- Har jeg råd til det?
- Har jeg brug for det? (brug for – ikke lyst til. Det er noget ganske andet.)
- Har jeg allerede noget, der ligner? (eller opfylder samme funktion)
- Hvis jeg ikke køber det, vil jeg så savne det?
Hvis du stiller disse spørgsmål – og svarer ærligt, naturligvis – kan du fjerne de værste impulskøb.
Impulskøb er impulskøb – uanset beløbet!
Husk, at det er ingen undskyldning, at det er billigt. Nogle køber masser af ting, som hver især ikke koster ret meget. Men lægger man det hele sammen, er ofte anseelige beløb. Det er en god ide at øve sig i ikke at købe unødigt. Nogle har især store problemer, når der er udsalg.
Man kan selvfølgelig holde sig fra de værste fælder, men idag er samfundet sådan indrettet at vi har muligheden for at købe næsten hvorsomhelst og nårsomhelst. Impulskøb er ikke mindre impulskøb, blot fordi beløbet er lille. 50 kr. tyve gange er faktisk 1000 kr……