Vi bruger ikke alle kaffen op lige hurtigt. Nogle drikker ikke så meget kaffe – måske har du blot kaffebønner stående til gæster, der måtte komme forbi. Dine kaffebønner har derfor tabt deres smag, fordi posen har været åbnet for længe. Måske hører du til dem, der køber billig kaffe som storkøb – så har du samme problem. For der er jo ikke den store fidus i at købe kaffe til halv pris – blot for at smide halvdelen ud.
Kaffen skal i fryseren
Man ender derfor med at smide en masse kaffe ud, og man bruger penge på noget, der ikke bliver brugt.
Men du kan sagtens give kaffen længere holdbarhed. Du skal blot opbevare den i fryseren. Husk desuden at putte den i tætlukket emballage før du fryser den, og så skal du selvfølgelig tage den op i god tid, før du skal bruge den.
Opbevaring af kaffe
Dette overolder nemlig reglerne for god opbevaring af kaffe. Kaffe holder sig nemlig allerbedst, hvor der er mørkt og koldt. Og det må man jo side, der er i fryseren. Og når du tager kaffen op af fryseren og skal bruge af den, kan du jo opbevare den i køleskabet. Det vil give den noget længere holdbarhed end hvis den bare står i et skab – eller frit fremme.
Alt i alt giver det mindre spild. Der er ikke så meget af kaffen, der når at blive for gammelt. Og mindre spild er samtidig penge sparet. 2 fluer med et smæk!
Brug også kaffegrumset
Nu vi er ved det med spildet, er der faktisk noget, man kan bruge kaffegrums til. Kaffegrums kan blandt andet bruges som håndrens – eller det kan bruges til at exfoliere huden. På “Husråd for alle” kan du læse mere om anvendelse af kaffegrums.