Køleskabet: hold den rette temperatur

Det er ikke uvæsentligt, hvilken temperatur dit køleskab har. Madvarerne skal naturligvis kunne holde sig. Men der er heller ingen ide i at bruge for megen strøm. Den optimale temperatur i køleskabet 5 grader celsius.

Og der er god grund til at holde denne temperatur – der kommer ikke noget ud af at holde køleskabet mere koldt. 5 grader – hverken mere eller mindre…

Køleskabets elforbrug

Nedsætter du temperaturen til (for eksempel) 3 grader, holder dine varer ikke længere, du bruger bare mere strøm. El-forbruget stiger 3-5% for hver grad, du sænker temperaturen. Men du får ikke noget ud af at sænke temperaturen i køleskabet til under de 5 grader – madvarerne holder sig ikke bedre af den grund. Brug et køleskabs-termometer eller mål temperaturen i køleskabet ved at stille et termometer i et glas vand midt i køleskabet.

Det er vigtigt for madens holdbarhed at du holder dig nede på de 5 grader – men det er ikke sådan, at den holder sig bedre hvis du sænker temperaturen yderligere!

 

Dybfryserens idealtemperatur

I dybfryseren opnår du den bedste kombination af holdbarhed og strømforbrug ved en temperatur på minus 18 grader. Så hold øje med, at din fryser holder den rette temperaturbalance også.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.