Købeloven – du sparer penge hvis du kender den

Kender du købeloven? Mange tror de kender den – og så alligevel ikke helt alligevel. Hvis man har fulgt med i “Snydt igen”, vil man have set utallige eksempler på, at det slet ikke er så enkelt som mange går og tror. Man kan nemt komme ud i situationer, man ikke haveforudset. For når man står over for en påståelig ekspedient og ikke har sine facts på plads, bliver man nemt sorteper.

Kend det vigtigste af købeloven

I hvert fald er det vigtigt at få de vigtigste begreber på plads – for eksempel den meget simple med returret og bytteret. Det gør, at man allerede når man køber en vare eller ydelse, er klar over sine rettigheder – og ikke bare antager.

Når man ser “Snydt igen” kan man godt se de steder, hvor folk kommer til kort. I nogle tilfælde har de overvurderet deres rettigheder – og tror, de har returret steder, hvor de ikke har. I andre tilfælde ender de med at trække sig steder, hvor de egentlig har retten på deres side. Begge dele er ærgerligt. For bedre viden kunne have reddet dem fra dette.

Det er ikke sikkert, butikken  overholder købeloven

Det er ikke engang sikkert, at de kender den – ser man desværre ofte. Og så er der lige det med fortolkningen? Og  det kunne være bedre med mere ballast i disse situationer. I nogle tilfælde kunne man faktisk undgå situationerne.

Du behøver ikke nødvendigvis læse den igennem fra ende til anden. Her kommer et par links, jeg har bragt før – men ikke desto mindre er de ret gode. De kan danne baggrund for dit købelovs-studium! Ikke fordi man skal stå over for forretningen med købeloven i hånden. Men der e ringen tvivl om, at man taler med meget større overbevisning, hvis man har sine facts på plads.

Når jeg hævder at det sparer en penge, er det af 2 grunde.

  • I nogle tilfælde vil man bedre stå på sin ret, fordi man ved, hvad loven siger. Der vil være steder, man nægter at betale – eller måske betaler under protest.
  • Man tænker i reglerne på forhånd – hvilket også afholder en fra risikable køb.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.