Køb uden for sæsonen

Der kan være meget store fordele i at købe sæsonbetonede varer uden for sæson. Der er mindre efterspørgsel, og butikkerne ligger ofte inde med varer, de gerne vil af med. Mange ting bliver nemlig ikke gemt til næste år. Du kan ofte gøre et kup, hvis du er ude på det rigtige tidspunkt. For til næste år kommer der jo nye ting. Og så skal man ikke have lageret fyldt med rester.

Fænomenet kender vi nok alle fra rejser. De fleste ved nok, at det er allerdyrest at rejse i højsæson, hvor alle vil ud og rejse. Holder du dig uden for sæson, er det ikke svært at få billige rejser. Men dette fænomen gælder andet og mere end rejser. Så det giver al mulig mening at købe de ting, man skal bruge, på de rigtige tidspunkter. Det handler ikke kun om, hvad man køber – men også hvornår man køber!

Varer, der med fordel kan købes uden for sæson

Her er et par eksempler på ting, der er mere eller mindre sæsonaktuelle:

  • Tøjindkøb: Sommertøjet skal ikke købes i foråret, det vil blive sat ned i sensommer eller efterår.
  • Havemøbler og andre haveting kan med stor fordel købes i august/september. Har det været en dårlig sommer, sættes de ofte ned før. Holde øje med tilbuddene – og udbuddet!
  • Vintertøj kan med fordel købes i januar/februar eller i løbet af foråret. Mange køber det ikke på dette tidspunkt – de venter til næste år med at købe nyt.
  • Skal du købe nyt telt, så vent til efteråret. Lad det gamle klare en sæson mere. Så får du dit telt meget billigere. Det er udelukkende et spørgsmål om udbud og efterspørgsel.

Udbud og efterspørgsel

Dette er et par eksempler, prøv selv at holde øje. Det er som regel et spørgsmål om udbud og efterspørgsel Og et spørgsmål om lagerplads, mange butikker ønsker ikke at ligge inde med varerne, indtil det igen bliver højsæson. Måske er det noget helt andet, folk vil købe næste år? Og det er ikke kun  tøj, der er mode i…

Det er naturligvis sådan, at når du køber på denne måde, kan du altså ikke vælge og vrage på samme måde som hvis du betaler fuld pris. Men det er ofte sådan, at besparelsen ofte fuldt opvejer dette. Men det er naturligvis noget man skal afveje. Er der kun noget ganske bestemt, der kan bruges, er dette muligvis ikke fremgangsmåden.

Du skal købe når de andre ikke vil

Dette gælder faktisk for mange ting. Står du lige og mangler det, bliver det langt dyrere end hvis du har tid til at vente på det rigtige tilbud. Så det gode råd til dig, der skal spare, kunne også være: Hav tålmodighed! Det kunne for eksempel også være et telt, du var ude efter. Læs indlægget: Teltkøb – vent til efteråret

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.