Køb og salg af brugt som livsstil?

Det er meget oppe i tiden at købe og sælge brugt på Den Blå Avis og lignende. Det kan meget vel skyldes finanskrisen, men er det tilfældet, er det en af de gode ting ved nedgangstider: Vi har ikke råd til at smide ud på samme måde som før. I hvert fald melder Den Blå Avis om markant fremgang. Og der er mening i galskaben, for hvorfor skal vi altid have alt som nyt? Og hvorfor egentlig beholde ting, man ikke mere bruger. De handler der indgås, er til fordel for begge parter.

Stort marked for brugt

Og når pengene er færre, kan det måske lokke flere ind på brugtmarkedet. For der er virkelig penge at spare, hvis du vælger brugt i stedet for nyt. Og vælger at omsætte de ting, du ikke mere bruger. Ud over det, er der den uundgåelige miljømæssige gevinst, at mindre ryger på lossepladen. For det er ofte det der sker, når vi har haft vores ting liggende for længe. Derfor skal man indse i tide, at det ikke er noget, man bruger mere.

Brugthandel kan foregå på mange niveauer, det er ikke kun de dyre ting, der er penge i. I videoen nedenunder fra jyskebank.tv’s sparesektion, kan du en se person, der nærmest er gået ind i det som en del af hans livsstil. Både på købs- og salgssiden. Som man kan se, er der virkeligt noget at hente. For mange af de ting, vi bruger i dagligdagen, kunne vi sagtens afskaffe brugte. Og brugte ting er idag langt fra det billede vi har af gammelt loppemarkeds-skrammel! Netop fordi man kan handle med det på denne måde, er der et stort marked for gode, brugte ting.

Spar og tjen…

Det er en overvejelse værd. For det er alt mellem himmel og jord, der kan omsættes. Gå ind på Den blå Avis og se udvalget. Eller – hvis man er mere til auktioner, kan man prøve QXL netauktioner. Brugthandel er blevet meget nemmere efter at det er kommet så massivt på nettet. Det giver nemmere kontakt mellem købere og sælgere – og dermed et meget større marked. Og samtidigt en mulighed for at sammenligne priser. Og finde ud af, hvor meget de ting, man mangler, koster som brugt.

Det kan være alt mellem himmel og jord, der omsættes. Både de dyrere forbrugsgoder og ganske almindelige dagligdags ting. Vælger man den vej til nyanskaffelserne, kan man slippe meget villigere – og samtidigt få penge ind på de ting, man alligevel aldrig bruger. Mange har faktisk skabe og skuffer – eller værre endnu pulterrum og udhuse – fyldt med ting, de ikke mere bruger, men alligevel ikke har skilt sig af med. Der ligger et stort uudnyttet potentiale, der bare venter på at blive brugt. I princippet kan man sælge alt mellem himmel og jord – det er blot et spørgsmål om prisen.

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.