Køb ikke bæreposer i supermarkedet.

Mange mennesker køber bæreposer til at fragte varer hjem fra supermarkedet. Vi lægger dem op på båndet som uden at tænke over det. De er lige ved hånden – og det bliver ikke nemmere! Og varerne skal nu engang transporteres hjem!  Og de koster jo ikke ret meget. Eller gør de?

Tænk så lige over det her: En bærepose koster 2,50, sommetider endda 3,-. Hvis du bruger 4 bæreposer om ugen (mange bruger flere) er det 12,- om ugen. På årsbasis er det 624 kr., som du bruger – bare på bæreposer. Regn selv ud, hvor meget, du bruger. Mange bruger endda mere end det regnestykke, jeg her har lavet. Penge du nemt kunne spare. Nå ja, og så er det jo heller ikke godt for miljøet….

Køb dig et indkøbsnet

Beløb, som ellers virker ganske ubetydelige, bliver lige pludselig noget, der er værd at regne med – når man lægger dem sammen over tid. Og i bund og grund er det bare en lille, dagligdags vane, der skal lægges om. Hvis man altid medbragte et indkøbsnet, ville man aldrig behøve at købe disse bæreposer, som pludselig viser sig at være rimeligt dyre.

Brug indkøbsnet i stedet for supermarkedets bærepose

Indkøbsposen kan du spare væk – køb et indkøbsnet en gang for alle

Køb i stedet indkøbsnet eller indkøbstaske – og brug det. De kan fås mange steder til omkring 10,-. Køber du stort ind og har derfor brug for stor kapacitet, kan du købe en stor bærepose i IKEA til 5,-.

Gør det til en vane, altid at have den med, når du køber ind. Lad den have sin faste placering i bil eller taske. Det er slet ikke så besværligt som det lige lyder – det er et spørgsmål om vaner. Og når en lille ting til en ti’er kan spare dig for over 600,- årligt, så er det vel værd at overveje?

“Det vidste jeg da godt!”

Ja , det gjorde du nok, for vi hører det jævnligt. Jeg vidste det også – i mange år. Jeg gjorde det bare ikke. Herregud – 2,50 – hvad er problemet. Hvis du har råd, eller synes bekvemmeligheden er pengene værd, så er der ikke noget problem. Har du derimod brug for at spare penge – og det antager jeg, at du har. Det er derfor, du sidder og læser mine sparetips.

Gode indkøbspose-vaner

Forskellen er, at man skal indarbejde det som en vane – en af de gode vaner. Du skal finde en måde, hvor du altid har et net med – og et sådant behøver ikke fylde ret meget. Det skal fungere – ikke være et problem. Så gider de færreste nemlig være med. Så i virkeligheden skal vi sørge for at finde vores måde at få det til at fungere på.

Det kan lade sig gøre. Efter et stykke tid tænker man faktisk sjældent på muligheden af at købe en indkøbspose! Prøv det!

2,50 for en skraldepose?

Jeg har sommetider hørt argumentet  “man kan jo bruge den som skraldepose bagefter”. Men hvem kunne finde på at betale 2,50 for én skraldepose? Nej, vel? Over 500,- årligt på bæreposer er mange penge. Og det er – som så meget andet – bare et spørgsmål om vaner!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.