Køb blækpatroner – og få en gratis køkkenvægt?

Du læste rigtigt: Køb blækpatroner – og få en gratis køkkenvægt! Nogenlunde sådan lød titlen på den tilbudsmail, jeg lige har modtaget. Dette får mig for det første til at spekulere på, hvad pokker de to ting har med hinanden at gøre? Svaret på dette er sådan set nemt nok: absolut ingenting! Det næste spørgsmål handler om, hvorfor jeg – i hvert fald for en kort stund – overvejer tilbudet selvom jeg hverken mangler printerblæk eller køkkenvægt? Og det er straks værre – jeg burde end ikke overveje!

Når jeg tager dette op, er det ikke på grund af dette aktuelle tilbud. Det er fordi dette langtfra er enestående. Der udbydes masser af tilbud, hvor man får et eller andet gratis oven i handlen – og det er langtfra usædvanligt, at det er et eller andet, der intet har at gøre med det oprindelige produkt.

Der er efterhånden ikke det, man ikke kan få smidt i nakken – bare man køber noget andet først…

printerpatroner

Jeg fik tilbudt en køkkenvægt hvis jeg købte printerpatroner. Men hvad skal jeg med noget, jeg ikke har brug for, bare fordi det er gratis. Billede: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Gode tilbud – eller er de…?

Svaret er vel slet og ret at vi elsker gode tilbud – og vi elsker at få noget gratis! Men måske er tilbudet slet ikke så godt som det kunne se ud til? Måske glemmer vi, at vurdere prisen på det, vi får tilbudt oprindeligt – blot fordi der følger noget med gratis?  Og det er derfor, at man sender den slags tilbud ud. Mange synes, det er fedt at få noget gratis med – uanset om de har brug for det eller ej. I yderste konsekvens kunne man ende med at købe to ting, man ikke har brug for. Så kan det være nok så billigt, men ingen sparer penge på at købe noget, man ikke har brug for. Uanset hvor lav prisen måtte være!

Falder du for fristelsen?

Der er sikkert flere end mig, der kan se komikken – måske endda også dem, der har lavet dette tilbud? For måske gør det knap så meget at nogle trækker på smilebåndet – blot der er tilpas mange, der køber? Tilbud af denne art ses igen og igen . Formodentlig fordi det får folk til at købe? Ellers fik det vel en brat ende.

Problemet er, at vi tilsyneladende bliver så forblændet af det, at noget er gratis – på samme måde som vi drages mod noget, der er nedsat – at vi ikke tænker over, om det overhovedet er noget, vi har brug for. Hånden på hjertet: hvem har ikke ting  stående, som vi har købt uden nogensinde at have brugt det? Hvor billigt det end måtte have været, er der ikke sparet nogetsomhelst – tværtimod! Det er jo egentlig bare et impulskøb. Problemet med ting købt over nettet er, at vi som regel ikke får taget os sammen til at returnere.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.