Kæmper du med gæld?

Så er du ikke alene – det er der faktisk mange danskere, der gør. Og antallet er ikke blevet mindre gennem de sidste par år. Finanskrisen har skubbet mange ud over kanten. Dem der har set Luksusfælden har set det fra første parket. Har man i forvejen en lidt trængt økonomi, kan man nemt blive slået ud af sygdom, arbejdsløshed eller måske skilsmisse.

Desuden er det ikke så let at få lån mere – og det har fået meget op til overfladen – især mennesker, der har været fristet over evne af de mange forbrugslån.

Men hvordan forholder man sig egentlig, når økonomien ikke hænger sammen mere – og fogeden banker på døren. Når man når derud, hvor der skal noget mere end sparetips til at klare sig igennem? Men hvor starter man?

Et nyt site, der handler om gæld

Budgethuset.dk  er et nyt site, der mest af alt handler om gæld. Der ligger masser af relevante informationer for dig, der har mistet overblikket over din økonomi. Netop dette manglende overblik har fået mange mennesker længere ud end godt er.

Vil du gerne vide, hvordan man får overblik over gælden? Eller måske overblik over økonomien i det hele taget? Hvilke kriterier skal man opfylde for ar være kandidat til gældssanering? Hvordan vil skilsmisse påvirke økonomien? Osv. En række artikler kaster lys over disse emner. Og det i en letforståelig form, vel at mærke. I bund og grund er det jo en blanding af økonomi og jura, vi taler om.

Erkendelse kommer først

Det første skridt på vejen til at gøre noget ved gælden, er simpelthen erkendelsen af, at man har et problem. Det er ikke altid let at skulle se i øjnene, at man har et overforbrug. Det overforbrug, som gælden er et symptom på.

Nøgleordet er overblik

Det handler naturligvis om penge, men først og fremmest handler det om overblik. Når mange i dag er havnet i håbløs gæld skyldes det ikke mindst det manglende overblik. I dag er gæld nemlig ofte ikke en samlet post. For mange er det et morads af banklån, billån, studielån, forbrugslån, sms-lån, kassekreditter, afbetalingsordninger, finansieringsordninger og kreditkort. Sommetider flere af hver.

Altsammen  er det gæld – og det er egentlig slet ikke så underligt at så mange mister overblikket, vel?

Nyhedsbrev + gratis værktøjer

Hvis du tilmelder dig Budgethusets nyhedsbrev, som er gratis, vil man som bonus få e-bogen “7 tips til at blive gældfri” og Budgethusets budgetskema. Efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet, er de gratis til download.

Du har også mulighed for at få  et værktøj, der hjælper sig med at få overblik over din gæld. Dette kan være et sted at starte i forsøget på at genvinde overblikket over økonomien. Værktøjerne er en hjælp til at sat økonomien i system igen.nOg, som man også kan se i Luksusfælden, går det ud over meget mere end man tror. Det er ikke “bare penge” – det er rammen om ens liv.

Har du brug for “Professionel hjælp”?

De mange redskaber til trods, er der stadig nogen, der kan have brug for såkaldt “professionel hjælp”. Som de, der har fulgt Luksusfælden, har set, kan det være en dyr affære, ikke at få gjort noget ved problemer i tide.

Fra 3. november 2010 vil Phillippe Lehmann, indehaver af budgethuset.dk, tilbyde gældsrådgivning til mennesker, der har mistet overblikket over deres økonomi pga. f. eks. forbrugslån, skilsmisse eller sygdom. Phillippe Lehmann arbejder også som frivillig gældsrådgiver for Forbrugerrådet. Lidt i stil med Luksusfælden, kan man få  hjælp til at:

  • Lave et realistisk budget
  • Lave nye aftaler med kreditorer
  • Komme med gode råd til, hvordan fremtidige udgifter holdes nede og indtægter oppe
  • Forhandle eventuel nedsætning af rentetilskrivning eller gælden størrelse hos kreditorerne.
  • Ansøge om gældssanering, hvis det er aktuelt
  • Generelt få rådgivning om, hvordan man styrer sin økonomi – fremadrettet
  • Læs mere om muligheden for privat gældsrådgivning fra Budgethuset.dk.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.