Julepynt – udbud og efterspørgsel

Hvornår får man den billigste julepynt? Jo – ikke overraskende: lige før jul! Altså der, hvor der ikke er den store efterspørgsel, fordi de fleste har erhvervet hvad de har brug for. Og fordi juleaften er så nært forestående, at de fleste regner det for at være for sent. For hvem vil købe julepynt få dage før jul? Ikke mange, må jeg indrømme.

Det skyldes, at forretningerne skal af med det sidste af julepynten i en fart. I dag er det de færreste butikker, der vælger at gemme lageret til næste år – det skal ud. Og efter den 24. er det nærmest værdiløst. Altså er der typisk masser af rester af julepynt – og ikke ret mange, der ønsker at købe. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel – priserne går i bund.

Sent på den? Eller fremsynet?

Så vil du have virkelig billig julepynt – så er det der, du skal slå til. Nu er julepynt jo ikke modepræget på dem måde, at det vil være umoderne til næste år. Der kommer måske nok nye ting – men på mange måder kan dette års julepynt være lige så god som næste års. Så når vi nærmer os juleaften, er det på tide at gå ud og se på næste års julepynt. Der er nemlig noget, der bedst kan sammenlignes med udsalg.

Køb det superbilligt – du får nemt 50-75% rabat – og gem det så i julekassen til næste år. Hvor du muligvis knap kan huske, hvad det var, du købte. Men lad det så være en overraskelse – af de bedre. Og tænk på, at du ikke skal ud at købe ind af de dyre juleting det år – altså medmindre du skal bruge noget året efter.

Julepynt på udsalg

Jeg sidder lige nu og kigger på et af mine “fund” fra sidste år. Noget, jeg sidste år købte billigt den 22 december – og derfor ikke fik brugt. En udendørs lyskæde med 48 snefnug – LED, naturligvis – som jeg ville have skullet betale  149,- for hvis jeg havde købt den blot et par uger tidligere. Prisen blev 35,-  altså en brøkdel af prisen! Lyskæden er lige så “aktuel” denne jul som den var sidste jul….

Astrid

One Comment

  1. gå i genbrugsbutikker, i øjeblikket er der masser af søde nisser at få. I det hele taget er genbrugsbutikker et godt alternativ hvis pengene er små. Jeg har selv købt Holmegårdslysestager til ingen penge, og cowboybukser der aldrig har været brugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.