Julepynt på udsalg? Last minute julepynt?

Last minute – det er sådan noget med at købe superbilligt i sidste øjeblik? Hvem har ikke siddet og kigget last minute rejsetilbud i håb om at komme sydpå for meget små penge. Nogle undrer sig sikkert over, hvordan jeg kan få begrebet til at hænge sammen med julepynt? Det er også på en lidt speciel måde. Hvis julepynt virkelig går på udsalg, så det da være hen mod 24. december?

Julepynt
Julepynt er billgst lige før jul. Billede af Gerd Altmann fra Pixabay

Og, ja – det er helt rigtigt! Det er her, du får det billigt. Mange mener, at det er lige vel sent at købe julepynt. Og det kan der være noget om – men det er nu, det er billigst. Og hvis man ikke har det på den måde – ja, så kan man gøre et kup! Forretningerne gemmer det ikke til næste år – de skal af med det nu – til den pris, de nu kan få.

Hvornår er julepynten billig?

Det er den naturligvis lige op til jul. Tæt op mod juleaften ligger forretninger stadig inde med et lager, som de oftest ikke ønsker at gemme til næste år. På dette tidspunkt kan de dog stadig gøre sig håb om at få realiseret noget af det. Så der kommer klækkelige nedsættelser på. ½ pris er almindeligt, lavere endnu er langtfra usædvanligt. Jeg har sommetider set det til noget, der ligner spotpriser. Måske er det ikke lige her, hvor der er mest run på det med julepynten? Alle har vel fået det, de skal have. Og det er nok pointen…

Hvad skal man med julepynt så sent?

Ja, det er der mange, der spørger sig selv. og det er netop dette, der gør at priserne rasler. Der er jo ikke mange dage at bruge det i. Men hvad skulle der være i vejen for at købe ind til næste år. Det de sælger i år adskiller sig sikkert ikke markant fra “næste års kollektion” – eller? Køb de ting, du kunne tænke dig og som du kan få til spotpris. Du får sikkert ikke brugt det så meget i år, men pyt med det. Næste år, når du begynder at tænke i julebaner, pakker du det ud. På denne måde behøver du ikke bruge penge på det. Ikke før det er billigt igen….

Jule-overraskelse?

Ja, en passende dag pakker man herlighederne ud. Og det er muligvis lidt af en overraskelse. Det er ikke sikkert, man lige kan huske, hvad det var. Jeg kan i hvert fald ikke. Det må blive en overraskelse…

Spar penge på julepynten

Julepynt gemmes fra år til år. Men det kan jo godt være, ar man vil supplere lidt. Der er måske noget, der er gået i  stykker? Lyskæder holder jo heller ikke for evigt, vel? Selvom det hjælper på det, nu da man laver lyskæderne med lysdioder i stedet for de gamle glødepærer.

Især børnefamilierne går op i julen med liv og sjæl. Men mon ikke børnene er lige så glade for overraskelserne, du tryller frem som for noget, du lige har været ude og købe? Så – medmindre du hører til dem, der gerne vil holde en “trendy” jul og kun pynte i årets modefarver (måske sort og lime i år – eller…?), er der penge at spare. Og der er jo så rigeligt at bruge penge til i julen.

Astrid

3 Comments

  1. Et andet god tip til at sparre til julen, er at deltage i en hel masse konkurrencer, så kan man være heldig at vinde en gave og hvis det man vinder ikke er noget man selv gider.
    Der er jo mange muligheder for at vinde børneting, og ting som kun ens bedsteforældre gider eje…

  2. Hej Lene,

    Selvfølgelig er de konkurrencer gratis, men problemet er, at man ofte “vinder” en masse spam-emails….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.