Julen – højsæson for impulskøb?

Jul er hygge, jul er julegaver – og julen er en dyr fornøjelse. Vi bruger masser af penge på julegaver, mad og juleting. Men ikke nok med det. Fristelserne står i kø, så der ryger lidt ekstra med hist og her. Nogle kan måske huske Magasin-reklamen med ordlyden: “Årets julegave – til dig selv”. Vi er nemlig fristet til at købe lidt til os selv også. Eller meget?

Man shopper, bruger mange penge – og hvad gør nogle hundrede fra eller til? Måske ikke noget, men for nogle er det udgifterne, man ikke har råd til. Mange oplever, at det blev meget dyrere, en man havde forestillet sig. Uden helt at vide, hvad pengene gik til…

Måske kom vi også til at købe julegaver til os selv?

Planlæg julegaverne!

Så man bliver nødt til at gøre noget ved det, hvis man vil undgå det! Planlægge – kedeligt, ikke?

Julegaver - køb kun det, du har planlagt

Julegaver – det kan nemt blive en dyr omgang, hvis du lader dig friste over evne – og køber til dig selv også. Billede: Erbs55 / Pixabay

Dvs. man skal vide på forhånd, hvad det er man skal købe. Og så købe det – og færdig. Hvilket iøvrigt også er langt mindre tidskrævende – hvis vi lige skal tage en fordel mere til at opveje det kedelige. Planlægning giver mindre julestress.

Det er når vi går og shopper, snuser, søger inspiration – eller hvad det nu ellers er, vi gør – at det går galt. Fristelserne står nemlig i kø. Hvis du er god til at modstå, kan du betragte det som en styrkeprøve. Men de fleste af os kan ikke – så for os er det klogest at styre udenom.

Og husk: Det er ikke fordi du ikke “har fortjent det” (l’Oreal-logik) – det er simpelthen fordi du ikke vil have julen til at tømme din bankkonto. Det sker nemlig meget lettere end man tror.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.