Julen 2013 – hvorfor tænke på det nu?

Der er længe til julen 2013. Og den foregående er lige “overstået” – på godt og ondt. Men der er faktisk en god grund til at tænke lidt på den næste jul alligevel. Ikke at man skal gå i gang med planlægningen – og så alligevel: Hvis man hører til dem, der hvert år bruger alt for mange penge på julen, er det måske en overvejelse værd? De fleste opdager det nemlig først når de står der midt i det hele.  Når først musikken spiller, så er det stort set for sent.


Og man lover sig selv, at næste år skal det gå meget bedre. Men det er der mange, der har glemt. For der er faktisk lang tid til næste jul indfinder sig!

Planlæg julen 2013?

I hvert fald kan man tage hånd om det økonomiske, så man har styr på det – det i sig selv er en lettelse – der er nemlig mange ting, man skal tage sig af, når så endelig julen indfinder sig!

Der er 3 grunde til, at man skal gå igang nu – og ikke bare et par måneder før:

  • Man har stadig julen i frisk erindring. Og det betyder, at man kan sætte sig ned og se på – i hvert fald den økonomiske side – uden at skulle grave alt for meget i hukommelsen. Det vil sig, at der er en fair chance for, at man kan se, hvor man er gået galt i byen. Ikke for at man skal slå sig selv i hovedet med det, men for at man skal bruge det til næste år. Gik gavegiveriet over gevind? Blev der brug for mange penge på julefrokosterne? Faldt vi i fælden om at der lige blev købt lidt ekstra, når man nu alligevel var igang med at bruge penge? Gik der for mange penge til alt det jule-merchandise, der findes rundt omkring? Man har stadig det hele i frisk erindring – og ofte fortæller kontoudtogene på netbank det, man ikke kan huske. Når I har styr på, hvad det er, I skal undgå, så skriv prioriteterne ned – så i har dem, når I skal bruge dem. For at prioritere er det, det handler om. Fordel de penge, I har således at I får det vigtigste. Man kan ikke få det hele….
  • Når man laver årsbudget – eller opdaterer dette – skal man lige huske, at julen er så stor en post på manges budget, at de faktisk skal med i budgettet,
  • Der er så dejlig lang tid til næste jul, at man kan lave en opsparing, hvor man hver uge sætter lidt ind på. Når året er gået, ender det ofte med, at der er en bekvem slat penge. Tænk bare at 100 kr. om ugen – som vi jo knapt lægger mærke til – bliver til 5200,- i løbet af et år. Og 200 kr. om ugen – ja regn selv efter! Dette gøres meget simpelt ved at oprette en konto på netbank – og så lave et automatisk træk, så man ikke glemmer at overføre penge….

For når vi når november er alting glemt. På denne måde får man lagt en ramme og har et udgangspunkt, der er meget bedre. Så man kan få en jul uden røde tal på bundlinjen. Eller det, der er værre: Forbrugslån. Det sidste er dog heldigvis på retur – folk er ikke mere så villige til at gældsætte sig for at komme gennem julen. Og har du en plan, er det som regel heller ikke nødvendigt!


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.