Jeg bruger da ikke for mange penge på tøj?

Kan jeg “beskyldes” for at bruge for mange penge på tøj? Jeg er jo ingen shopaholic.  Jeg køber billigt tøj, secondhand tøj osv. Kun billige eller secondhand sko. Det samme gælder accessories. Jeg syr meget ofte tøjet om. Indtil flere gange, endda. Så jeg kan da ikke være en af dem, der bruger for mange penge på tøj, vel? Snarere tværtimod. Og dog…

Det kunne jo være, jeg alligevel købte overflødigt? For hvad hvis man ikke får tøjet brugt?

Tid til selvransagelse

Man kan tro så meget. Næh, man skal vide! Garderoben prøvede jeg på et tidspunkt at endevende, bare for at se, om min påstand holdt vand. Er tøjet blevet brugt? Eller ligger det bare og fylder op? Fejlkøb? Det er vel ikke uvæsentligt – uanset hvor lidt jeg måtte mene at bruge på tøj? Og jeg måtte sande, at det ikke gik helt så godt som jeg troede.

Fadæser i 3 kategorier.

Man skal huske, at bare fordi noget er billigt, kan det sagtens være et fejlkøb alligevel. Der går mange i vandet. Man ser i Luksusfælden, hvordan deltagerne har tøj hængende ubrugt i klædeskabet med prislapper på – og det af den dyre slags. Og føler sig hellig, fordi det kunne man da aldrig finde på. Men, men, men…

Impulskøb er impulskøb – uanset prisen. Det samme gælder for fejlkøb. Her kommer mine fadæser:

SKO: Jeg kan se adskillige par sko, som aldrig er brugt, og skal jeg være helt ærlig kommer jeg nok heller ikke til det. Det er ofte sko til max. 100 kr. så de er ikke dyre. Det har sikkert også været min motivation for at købe dem: “de koster jo næsten ingenting…”. Regner man dog sammen, bliver det en smule skræmmende.

TØJ, DER IKKE PASSER: Her taler jeg mest om tøj, jeg regner med at kunne passe, når jeg nu har tabt de der obligatoriske 5 kg. Det er så åbenbart ikke sket. Skulle det engang ske, er det slet ikke sikkert, jeg kan lide det mere. Jeg har købt adskillige klædningsdele på den konto. Hver for sig var de ikke dyre, men samlet er det lidt noget andet.

TØJ FRA REJSER. Dette lignede en god ide, da jeg købte det. Man holder ferie ved Sortehavskysten og finder det dejligste sommertøj, som man bare må have. Og billigt er det også. Hverken de lysegrønne sandaler med plateausåler eller de sorte shorts med de orange blomster er brugt siden. Manglende realisme i forbindelse med ferie koster altså også penge.

Mange bække små

Lægger man så det hele sammen, bliver det endda ikke så lidt.

Det er jeg sikker på, selvom jeg ikke har lyst til at sætte beløb på. I praksis vil jeg i hvert fald kunne spare penge, hvis jeg tænke mig grundigt om, hver eneste gang jeg købte en klædningsdel. Det er selvfølgelig noget helt andet, hvis man har råd til det. Det har jeg dog ikke! Jeg har hele tiden troet, at på dette område var jeg superøkonomisk. Jeg tog fejl. Og hvad så med alle de andre områder, hvor jeg heller ikke mener, at jeg kan bruge mindre?

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.