Januarudsalget lokker/truer

Det legendariske januarudsalg er snart på banen igen. Og i januar 2009 varsles der oven i købet ekstra store prisnedsættelser – set i lyset af finanskrise, recession ol. Så er der vel ekstra meget at spare?

Og det kan der naturligvis være. Men det er ikke nok, at der er masser af prisnedsættelser, det kræver samtidig at man handler fornuftigt. Ellers risikerer man at bruge langt flere penge, end man havde forestillet sig.

Fornuft og udsalg – nej, ved du nu hvad…

Nej, det er er 2 ord, som mange mener, ikke burde forekomme i samme sætning. Men det er netop her, man går galt i byen. Udsalg er forbundet med impulskøb – og det er det forretningerne satser på. At der skal ryge masser af varer over disken, som det ikke var din hensigt at købe ellers.

Men skal du på januarudsalg – og samtidig gerne vil spare penge, skal du have fornuften med i rygsækken. Og en liste over, hvad det er, du vil købe.

For køber du ting, som du ellers ikke ville have købt, bare fordi de er nedsatte, har du ikke sparet penge. Kun brugt penge. Udsalg afføder masser af impulskøb. Og impulskøbene er de steder, hvor vi laver flest fejlkøb.

Hører du til dem, der slet ikke kan styre sig, når du ser alle de gule nedsat-skilte? Slæber du hjem i pose og sæk? Så er der et trick, der er sikkert hver gang: Hold dig væk fra udsalget.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.