Is-priser: Hvor meget skal en is koste?

Rigtigt godt spørgsmål, nu hvor sommeren er over os. Sommertid er istid – og jo mere varme, jo flere is skal der til. Men tilbage til prisen – den kan nemt variere. Hvis turen går til kiosken, ender vi nemt på en tyver pr. is. Og det er ikke engang de største af slagsen. Der er dog ingen, der siger, man skal gå i kiosken efter isene vel?

Jeg savner en logisk forklaring på, at en “Champagnebrus” skal koste 15 kr. Champagnebrus er grøn saftevand på pind! Så det kan være en anelse svært at forstå prisdannelsen på is. I hvert fald de is, man køber i kiosker og lignende steder. Er der nogen grund til at det skal være så dyrt? Eller er det fordi vi betaler uden at sætte spørgsmålstegn?

En Magnum? Sågerne – det bliver 20 kr.

Og en Magnum er oppe i 20 kr. nutildags. Eller er det mere? For det kan du ofte købe en kasse med 6 lignende is. Omend de måske ikke hedder Magnum. Men hvad så – bare de smager, som de skal. Billig is kan smage lige så godt.  Det er altså ikke sikkert, du kan forvente en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Is skal hentes i supermarkedet! Og til en ganske anden pris!

I hvert fald hvis det skal være til at betale sig fra. Køber du is i pakker, betaler du kun en brøkdel af prisen. Og du får ikke dårligere is af den grund – det er bare en anden måde at købe is på. Når man ser, hvor stor prisforskellen er, kan man godt undres over, at kiosker, is-kiosker og lignende overhovedet kan afsætte de dyre is?

Det kan være for store omkostninger, der er skyld i de urealistisk høje is-priser? Eller det kan være manglende konkurrence? Eller måske bare os selv, fordi vi beredvilligt betaler, den pris der forlanges.

Is til hele familien til en brøkdel af prisen

Det eneste, der kan ændre dette, er hvis vi ikke vil betale prisen! Så gå fremover i supermarkedet  i stedet. Køb isen med hjem og læg den i fryseren! Hvis hele familien går i kiosken efter is, kommer man sjældent ud uden at have sluppet over 100 kr. Gå i stedet i Fakta eller Netto.

Is i kassevis

Køb en kasse is – og del. Det er meget, meget billigere. Og tricket her er også brugbart på ferien. Der er ikke mange feriebyer, der ikke har en Netto, Fakta eller lignende, man kan frekventere. Tænk på, hvor mange is, man kan kan komme til at købe på en ferie. De fleste børn vil sikkert hævde, at på en ferie skal man have is dagligt. Og med 14 dages ferie og en 2-3 børn – så løber det gevaldigt op.

Astrid

One Comment

  1. Aldis magnum-agtige is til 4.95 er virkelig også et godt køb til prisen og findes i 3 eller 4 varianter. Jeg synes faktisk ikke, at man kan smage forskel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.