I supermarkedet: Lær at sige nej

Skrigende, plagende og klynkende – og i nogle tilfælde truende unger, der vil have slik, is, legetøj (eller måske opmærksomhed, hvem ved). Vi kender det alle. Enten fordi vi selv har nogle af dem, eller fordi vi observerer andres i supermarkedet. Det er dyrt at give efter. Hver gang ryger der 10-20-30 kr. Måske flere gange om ugen. Det kan blive til en del på årsbasis.

Så lad være at give efter! Vi bruger masser af penge på slik, der jo ikke just er sundt – eller på legetøj, som hurtigt er glemt. For det er desværre ofte sådan, det går. Børnene plager ikke fordi de ikke kan leve uden tingene. Det plager fordi de kan!

Vælg dit modtræk

Supermarkederne ved det godt, så de har tingene stående tæt på kassen. De ved også godt, at mange går i fælden og køber et eller andet. Vi ved jo alle godt, at det ikke er at gøre børnene en tjeneste, tværtimod. Så man må lære ungerne, at der ikke er noget at hente, når de er med på indkøb. Enten det eller man kan tage konsekvensen og tage på indkøb uden børn?

Tag kampen

Man kan dårligt bebrejde børnene, at de plager. De gør det, fordi der virker. Og glem ikke, at det danner præcedens. Mange børn vil sikkert hævde, at de “plejer” at få noget i supermarkedet. Og med god grund. For vi giver dem noget for at få fred. De skal i hvert fald nok sørge for, at der ingen fred bliver, hvis ikke de får noget.

Den gode nyhed er, at det er en dårlig vane, som kan ændres. Så børnene udmærket får at vide, at der ikke er gevinst. De vil kun gøre det, hvis det virker. Men der ligger selvfølgelig en kamp, man skal igennem først. Og imens må man så holde hovedet koldt og se frem til at man sparer.  Også selvom der er bebrejdende blikke fra andre kunder, når ungen ligger på gulvet og skriger – helt rød i hovedet. Du sparer penge og sparer sig selv for en masse ballade. Og helt ærligt: Hvis du skal bruge ekstra penge på dine børn, skulle det så ikke være på noget andet end slik, is og plastiklegetøj?

Astrid

One Comment

  1. Hej,

    Kunne i være interesseret i et gæste indlæg om autostole og hvor mange penge man kan spare på dem?

    Mvh
    Kristian Konradsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.