Hvornår er der storskrald?

Ja, det kan være rigtigt godt at vide – og ikke kun, hvis man vil af med noget.Også hvis der er noget, man mangler. Der er oftest en ugentlig afhentningsdag. Her, hvor jeg bor er det om tirsdagen. Og det gør at der i løbet af mandagen står ting og sager alle vegne. Og der er mange brugbare ting imellem – det er en smule ærgerligt hvis det hele ender som affald. Derfor kan det være en god ide at se sig for. Måske står der lige det, man står og mangler.

Jeg har da været heldig et par gange. En madras, en dørmåtte, et par havekrukker og et havebord har fundet vej over til mig i stedet for at ende på lossepladsen.

Ting og sager alle vegne

Her hvor jeg bor (rækkehusbyggeri) er der flere fast pladser, hvor vi skal stille tingene. I villakvartererne skal de stille det ud til vejen, så det er let tilgængeligt. Når man kører ind gennem byen, ser man ting og sager stå uden for mange opgange. Folk har tendens til at få stillet det ud dagen før – måske for at huske det. Eller måske for at se, om der er nogen, der vil hindre det i at ende som affald? Det sidste er ingen dum ide – for ville du ikke hellere at nogen kunne bruge det end at det endte på lossepladsen?

Måske kan de andre bruge mit storskrald?

Jeg vælger også modellen med at stille det ud i god tid. Jeg har flere gange set de brugbare ting, jeg ikke selv kunne bruge, forsvinde inden storskralds-bilen kommer. Og det er jeg glad for. I disse tider, hvor genbruget blomstrer, er der vel ingen grund til ikke at udnytte det?

Er man lidt serviceminded, kan man jo lige sætte en seddel på om, hvorvidt tingen virker eller ej (har jeg gjort med en gammel computer og et TV – de forsvandt hurtigt).  Eller man kan lægge lidt plastik over ting, som regnen kan ødelægge. Jo, storskraldsdag er værd at holde øje med! Jo mindre, der  ender som affald, jo bedre. For pengepungen – og for miljøet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.