Hvorfor skal jeg tænke på jul så tidligt?

Det skal du heller ikke – ikke nødvendigvis. Men det er en god ide, at tænke på det – netop før bombardementet sætter ind. Julebombardementet – altså. Man burde egentlig starte i oktober, hvis man skal ruste sig for alvor. Julen er da en hyggelig årstid. Men, men, men…

Problemet er bare, at der er visse følgesygdomme, der har med jul at gøre. Som for eksempel jule-stress og en ødelagt økonomi. Mange genkender det kun al for godt.

Men det behøver slet ikke gå så galt! Tænk hvis man kunne undgå alle de der bivirkninger – eller i hvert fald mindske dem. Min påstand er, at selvfølgelig kan vi det – hvis vi er rustet til det. Hvis vi vel at mærke har lagt en plan inden julestemningen (eller jule-sindsygen?) sætter ind. Og det er derfor, at SPAREGRISEN tager emnet op…..

Jul – uden økonomisk ruin

Du ønsker en hyggelig jul – så lad den ikke tage røven på dig. Julen er jo hjerternes fest. Men som tiden går, er det mere og mere blevet detailhandlens fest. Det ¨handler for meget om penge – forbrug…

OK, vi undgår nok ikke helt det der med forbruget. Men lad os i det mindste styre det selv. Og styre uden om de værste faldgruber. Julen skal lokke masser af penge ud af os. Den planlægning er for længst igang. Af samme grund skal vi også begynde at planlægge. Så, spørg dig selv:

  • Hvor mange penge vil jeg bruge?
  • Hvor meget vil jeg (gider jeg) presse mig selv?

Så er du allerede godt på vej! Det er nemlig ikke sådan, at jo flere penge du bruger, jo bedre en jul bliver det. Og jo mere du render rundt, jo mere perfekt bliver det. Heldigvis. Lidt planlægning og grænser gør en stor forskel! God jul. Det er din jul – så du bestemmer! For hvem skulle ellers?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.