Hvorfor købe brugt tøj, når der findes så meget billigt?

Jeg har en forkærlighed for brugt tøj. Secondhandtøj, eller hvad man nu kalder det.  Det er ikke vintage-tøjet, som har udartet sig til et modefænomen. Det bliver solgt i specielle butikker – til priser, der passer til det.  Det tøj, jeg snakker om, er det man køber i genbrugsbutikker, bagagerumsmarkeder – og endda loppemarkeder. Det er billigt, men det handler ikke kun om det billige.

Det skal samtidigt være tøj, jeg gerne vil have.  Det skal være ordentligt, kvaliteten skal være iorden – og det samme gælder snittet.  Og hvis jeg samtidigt forventer,  at det skal være svinebilligt, ja så er det den eneste vej frem.

Hvorfor ikke holde sig til det billige, nye tøj

Jeg ved godt, at der er masser af billigt tøj at finde. Supermarkeder, udsalg, fabriksudsalg  og lignende udbyder nyt tøj til billige penge. Jeg indrømmer, at der naturligvis er guldkorn imellem, men jeg synes, der er vel langt mellem dem. Der er en grund til, at dette sælges billigt. Det kan være kvaliteten – her er det en god ide at checke. Pasformen – sommetider er det i prøverummet, man finder ud af, hvorfor det er sat ned. Farven kan være yt, men hvis du godt kan lide den, er det vel ligegyldigt – så kan du gøre et godt køb. Nogle gange sælges der billigt ud, fordi der er købt for meget ind – og det er heller ikke i sig selv et problem.

Jeg synes man ender op med noget, der ikke er særlig godt. Lidt for plain. Det billigste har ofte ikke megen pasform – og det kan være så som så med kvaliteten. Jeg kan godt lide farver, men ser ofte tøj, som er lavet så neutralt som muligt farvemæssigt, at de fleste kan være med. Derfor er jeg gået en anden vej.  Genbrug.

Fordelene ved det brugte tøj

Ja, jeg synes jo, de er utallige. Men jeg må da indrømme, at det med at købe brugt tøj, kan være en kunst, der skal læres. Men så er der tilgengæld mange muligheder:

  •  Brugt tøj er ofte kun let brugt. Vi slider ikke vores tøj op – langtfra.
  • Der er masser af muligheder, for netop at få det, som ikke alle går i.
  • Du betaler langt mindre end du betaler for selv det billigste supermarkedstøj.
  • Det er altid spændende, hvad man finder
  • De samme steder, du finder tøjet, er der masser af billige accessories, smykker, sko og tasker.
  • Man kommer ud over, at det tøj, man går i, er et spørgsmål om penge. Der er ikke mange, der ikke har råd.  Blot man finder de rigtige steder.  Det bliver et spørgsmål om at finde det rigtige, sætte det rigtigt sammen – og måske endda sy det om. Altså mere et spørgsmål om kreativitet.
  • Det er mere bæredygtigt – skal vi også lige have med.

Men, det er noget, der kan kræve lidt øvelse.  For når du leder efter genbrugstøj, er det en noget anderledes måde at handle på. Jeg har tidligere skrevet en lille guide til det. Den kan ses her:

Brugt tøj: gør et godt loppefund – og undgå fejlkøbene

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.