Hvorfor ikke bare tjene mere?

Hvorfor tager du ikke bare et bijob i stedet? Det spørgsmål bliver ofte stillet, når jeg snakker om at skrue ned for udgifterne. Der er flere grunde til at jeg beskæftiger mig mest med at spare penge frem for at tjene flere. Ikke at man ikke kan gøre begge dele, naturligvis. Men i virkeligheden er det, at have en stabil økonomi vel bare et spørgsmål om, at bruge mindre end man tjener? Ikke nødvendigvis om hvor meget, man tjener?

Ikke alle kan få et bijob

Det er ikke os alle der lige har udsigt til flere penge. Jeg har for eksempel ikke udsigt til væsentlig højere løn lige med det første. Og dårlig tid til et bijob, da jeg også har et barn, jeg skal tage mig af. Og jeg ville bare knokle endnu mere, blot for at kunne bruge flere penge.

Og er jeg mere træt, ville jeg ty til de lette løsninger, som ofte altid koster mere. Og så er det jo ikke sikkert, at jeg kunne få et bijob bar fordi jeg gerne ville. Når man tager et bijob, er det jo ofte begrænset af det jo, man allerede har. Selvom man da kunne overveje en avisrute – det ville jo næsten være gratis motion :-). Mit job indebærer dog nogenlunde konstant fysisk aktivitet, så det er ikke motion, jeg savner. Havde jeg haft stillesiddende arbejde, havde det været nærliggende. Måske endda nødvendigt?

Vælg bevidst

Står man med et valg, hvor det enten er sparsommeligheden eller bijobbet, der skal redde en igennem, er det selvfølgelig altid vigtigt, at man gør sig klart, hvad valget indebærer. Og at man regner det igennem. I det hele taget laver en konsekvensberegning. Tid og penge, er ofte det vi mangler. Man hvad mangler du mest?

Glem ikke: Det er skattefrit

Og så den side, man ofte glemmer. Det er skattefrit! Det er endnu ikke lykkedes at få beskattet de penge, vi sparer. Tjener jeg 1000 kr. mere, skal jeg betale skat af dem. Sparer jeg 1000 kr. skal jeg ikke! Det var en af de faktorer, der gjorde mit valg betydeligt nemmere. Jeg fik næsten intet ud af de penge, jeg ville tjene på et eventuelt bijob.

Hvor meget får man ud af bijobbet?

Ekstra transportudgifter og skat fik gjort kål på en stor del af det. Jeg bruger betydelig mindre tid på at spare pengene end på at tjene dem. Hvis det altså ikke lige var fordi, jeg vælger at bruge tid, på at sidde og skrive om det her på bloggen. Men det er så mit valg.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.