Det er det gode spørgsmål, hvis man hører til dem, der “køber ind til fryseren”. Gode tilbud af fryseegnede varer kan sagtens sparer dig masser af penge. Men der er en grænse for, hvor længe det kan holde. Man har sommetider indtrykket af, at bare det kommer i fryseren, så holder det for evigt.
Hvor lang holdbarhed?
Men også dybfrostvarer har begrænset holdbarhed. Frysning af madvarer er noget, der får varerne til at holde meget længere – men ikke for evigt. Som mange nok har måttet sande.
Selvom der er mange, der fylder i fryseren som om maden kunne holde sig for evigt. Der er ikke meget sparet på den front, hvis maden alligevel bliver for gammel i fryseren. Så ryger den jo ud alligevel…
Og det er desværre ikke så enkelt, at du bare kan regne med en holdbarhed for kød, en for fisk, en for grøntsager og en for bagværk osv. Det er mere differentieret.
Holdbarhedstabel for frostvarer
Vi har nok alle en ide om, hvor lang tid, det kan holde, men kunne det ikke være rart at have det sort på hvidt? Læs – og print evt. ud og hæng op – fra Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for disse madvarer:
- Bagværk
- Frugt og grønsager
- Kød
- Fisk
- Fjerkræ og æg
- Mejeriprodukter