En bank er ikke bare en bank – der er stor forskel på, hvor dyr den er i drift. Mange af os har den ide, at vi bare har den bank, vi nu engang har. Vi er måske lidt for loyale. Banker skal tjene penge – og gør det i stor stil. Renter, gebyrer osv. er deres indtægtsgrundlag.
Prisen på penge – din bank?
Prissammenligninger er oppe i tiden. Vi er vant til at sammenligne priser på alt muligt. Men prisen på penge….
Og der er stor forskel på bankernes renter og gebyrer. Det kan dog være svært at overskue, hvilken bank, der giver de bedste vilkår for dig. Og dog! Men det kan faktisk gøre en forskel i din økonomi, hvilken bank, du vælger. Og – i modsætning til, hvad mange måtte tro – så er det muligt at sammenligne bankernes priser.
Er din bank billig? Ellers find en billig bank!
Du kan faktisk få et vist overblik over bankernes priser og satser, hvis du går ind på http://www.mybanker.dk/. Mybanker.dk kalder sig en uvildig prisoplysnings-database. Der indhentes dagligt priser fra banker og finansieringsselskaber. Det sidste er heller ikke uvæsentligt – hvis du for eksempel har forbrugslån. Du kan sammenligne renter og gebyrer på ind- og udlån i ca. 70 danske pengeinstitutter.
Din bankrådgiver arbejder for banken
Og så er der bankrådgiveren. Måske vil vi gerne beholde vores bankrådgiver. Vi regner med, at vedkommende giver os de råd, der er er bedst for os. Det er muligvis rigtigt, men kun til en vis grad. De skal jo faktisk også gøre det, der er bedst for banken. Og der kan sagtens komme en interessekonflikt. Du skal altså ikke bare automatisk følge bankrådgiverens råd.
Ikke sådan forstået at du ikke skal lytte efter, hvad bankrådgiveren siger. For ellers gav det jo ingen mening at have en. Du skal bare bruge din kritiske sans – også her! HUSK: Din bankrådgiver arbejder ikke for dig – men for din bank.