Hvor billig er din bank?

Eller hvor dyr, burde jeg måske spørge? Ja, skulle man tro, at en bank bare er en bank og der hip-som-hap, hvilken bank, man vælger, så tager man grusomt fejl. Det er nemlig lige kommet frem, at nogle banker er 6 gange så dyre som andre. Og denne udmelding må komme bag på selv dem, der godt vidste, at der kan være markante forskelle på omkostningsniveauet i forskellige banker.

Men 6 gange så meget, må da få mange til at overveje, om de har den rigtige bank? Det kan man læse på politiken.dk, der har undersøgt en lang række bankers priser – og her er det naturligvis renter, gebyrer osv. der er tale om. Alt i alt er det alle de penge vi betaler til banken, der er medregnet – uanset i hvilken form, vi måtte betale dem. Og det gør altså en en større forskel end man lige skulle tro, hvilken bank, man har allieret sig med!

Hvad kan du spare?

Der er mange penge at spare for dem, der er klar til at skifte bank. Undersøgelsen er lavet på en modelfamilie, så er naturligvis baseret på nogle bestemte forudsætninger. Så man kan naturligvis ikke entydigt sige, at en bestemt bank er den dyreste. Andre forudsætninger kan ændre resultatet, men alligevel er undersøgelsen et praj om, hvordan det forholder sig! Alligevel et det vigtigt, at man får lavet beregninger, der er mere specifikke. En helt anden sammensætning af ens privatøkonomi, kan naturligvis give andre resultatet. Alle banker har deres styrker og svagheder. Men har man mistanke om, at man sidder for dyrt i det, er det en god ide at kontakte andre banker for at se, hvad de kan gøre for dig som potentiel kunde?

Har din bank et bedre tilbud?

Ender man med, at man synes, at der er et stort nok økonomisk incitament til at et bankskifte rent faktisk ville kunne betale sig, er det ikke et kæmpeprojekt at skifte bank. Det meste af det praktiske arbejde klarer bankerne nemlig selv. Men, måske var det umagen værd at tage udregningerne med hen til den gamle bank for at høre, om de måske kunne give dig et bedre tilbud? Hvis du ellers har en sund økonomi, kan det være, de kan give dig den økonomiske forbedring, som kunne få dig til at blive som kunde? Det er ikke sikkert at bankens renter og gebyrer ligger helt så fast, som man forestiller sig. Læs mere om bankpriser på politiken.dk.

Her kan de se de priser, som vores modelfamilie skal betale alt efter, hvilken bank, de vælger at benytte. En anden familie med et anden økonomisk sammensætning kan naturligvis give et andet resultat. Men det kan da i det mindste betragtes som et fingerpeg og, hvorvidt det kan betale sig at skifte bank!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.