…er sikkert et spørgsmål, mange har stillet sig selv på det sidste. Mad, lokaler og nyt tøj skal regnes med i budgettet – og det kan godt løbe op, når der skal holdes konfirmation. Og så må vi jo ikke glemme gaverne, der ofte er en stor post på konfirmationsbudgettet. Dette er et spørgsmål, der kan gives mange svar på. Det svar, der kommer her, er en gennemsnits-betragtning.
Og man skal netop holde fast i, at det er en gennemsnit. Nogle bruger væsentligt mere – og dermed er der naturligvis nogle, der kommer langt billigere om ved det. Hvis nogen skulle få sved på panden og tænke, at det bliver der aldrig råd til.
Det er baseret på en undersøgelse, som Nordea har lavet. Baggrunden for resultatet er 600 unge og deres forældre. Her regner man med, at beløbene fordeler sig som sådan:
- Konfirmations- og andendagstøj 3.484 kr.
- Nyt tøj til familien 2.395 kr.
- Selve festen: 18.117 kr.
- Gave fra forældre: 5.445 kr.
Kilde: Nordea, fundet på forbrugermagasinet Tænk – http://www.taenk.dk/
Konfirmation på klods?
Mange bliver måske en smule forskrækket over beløbet. Af den simple grund, at så mange penge har de ikke til rådighed. Nogle sparer op til det, men langtfra alle. Her er det, at man skal lægge mærke til, at dette er og bliver et gennemsnit. Ligesom vi ved, at en del spenderer helt andre (højere) beløb på konfirmationen, er der jo også nogen, der bruger mindre.
Få styr på udgifterne
Og det er absolut muligt at tøjle konfirmationsudgifterne. Mindre kan sagtens gøre det – uden at det bliver for skrabet. Mange ender op med at låne til formålet. Eller bruge kassekreditten – hvilket jo i princippet også er en form for låntagning. Det bedste er nok ikke at lade det ende med for megen låntagning. For man kan nemt ende op med at betale af på projektet i et godt stykke tid.
Her er det en god ide, at lave et budget. Det kan såmænd være ganske simpelt – det vigtigste er, at man får alt med. Og er realistisk. Omkring hvad ting koster – og også omkring ens økonomiske formåen. Her er et par ideer til, hvordan man holder konfirmationsudgifterne nede. Det er ikke “jo dyrere, jo bedre”!