Hvad har jeg brugt mine penge til?

For mange er det et rigtigt godt spørgsmål. Nogle gange forsvinder de bare – nogle kalder det spøgelsesindkøb, men der har næppe været spøgelser på spil. Som regel har man selv brugt dem rub og stub. Men til hvad? Ja, det er individuelt – og det kræver, man holder øje med hver en krone.

Spiir hjælper dig med at holde styr på privatøkonomien

Spiir appen hjælper dig med det økonomiske overblik. Billede :
stevepb / Pixabay

Faktisk er det langtfra ualmindeligt,  det der med ikke at vide, hvor pengene er “forsvundet” hen!

Og den gode nyhed er naturligvis, at de ikke er forsvundet – og at et passende overblik kan få dem til at holde op med at forsvinde.

Lettere at følge med i privatøkonomi

Det lyder ikke så nemt, men det er nu blevet en anelse lettere. Der er nemlig kommet et budgetteringsværktøj, som kan være en stor hjælp for dem, der ellers har svært ved at få det overblik, der skal til for at styre pengesagerne.

Det er faktisk en gratis tjeneste til styring af din privatøkonomi, som kan benyttes af alle. Applikationen er netbaseret og hedder  Spiir.dk. Det er en løsning, der integreres med netbank. På den måde forstået, at du hver månes kan hente dine posteringer og lægge dem ind hos Spiir. Ud fra det laves der et budget til dig.

 

Det er naturligvis et budget, du kan ændre på – ikke mindst hvis man ser noget, der kræver tilrettelser. Og det kan nemt forekomme, hvis man pludselig ser virkeligheden sort-på-hvidt.

Vil du have styr på pengene?

Spiir - lav et budget

Spiir er et budgetteringsværktøj

 

Nu er det ikke fordi man ikke allerede har kunnet få budgetteringsværktøjer – den slags kan hentes mange steder i form af excelark til formålet. Ofte gratis, så det er ikke problemet. Problemet er, at man lægger budgettet – og glemmer at følge op på det!  Spiir derimod kan lave meget af arbejdet for dig. Bruger du i høj grad netbank, PBS og visakort er en stor del af arbejdet allerede gjort for dig. Det hele hentes fra netbank – du skal ikke sidde og indtaske posteringerne manuelt i et excelark. Til gengæld kan Spiir – i sagens natur – ikke redegøre for dine kontanthævninger. Og for dem, der i forvejen synes tal og privatøkonomi er noget halvkedeligt noget, er det et stort fremskridt.

Det man dog skal gøre er at kategorisere posteringerne i Spiir. Heller ikke et budgetteringsværktøj kan vide alt. Og eftersom man kan ændre manuelt på tallene, giver det mulighed for at lege med tallene og kigge lidt på, hvordan ens økonomi ville se ud, hvis man lavede ændringer i forbruget. Spiir vil også kunne afsløre

Og for dem, der ikke har let ved at gennemskue endeløse rækker af tal, er det er ekstra fordel frem for regnearket. Spiir laver nemlig en grafisk fremstilling af den økonomi, der gør det meget lettere at overskue det hele. For der er 3 ting, der er vigtige i privatøkonomi: Overblik, overblik og overblik. Og mangler du det, kunne Spiir være noget for dig. Se mere – og opret evt. en bruger – på Spiir.dk.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.