Hvad er forskellen på Kærgården og Marklyst?

Det er der sikkert mange, der gerne vil vide. De 2 smørbar-produkter står side om side i min lokale Fakta. Jeg tror nok, jeg har fundet ud af, hvad forskellen er. Den er 6 kr – i skrivende stund. Jeg har hele tiden ment, at det måtte være det samme. Var der en forskel – udover prisen – så var jeg ikke i stand til at spotte den. Forskellen må altså være prisen.

Det samme gælder for mange af andre varer. Og hvis forskellen ikke er til at få øje på, er valget jo åbenlyst.

Det er altid rart at få ret. I hvert fald engang imellem. Nu viser det sig, at man oven i købet producerer dem samme sted (ikke Kærgården og Marklyst, men mærkevarer og discountvarer generelt). Og så er der en forskel mere, som jeg ikke fik nævnt: Emballagen. Designet er forskelligt – men dog ikke på en måde, der på nogen måde kan forklare prisforskellen.

Så medmindre man vil have sine madvarer stående til pynt, så bliver man reelt snydt. Her kommer et uddrag fra Politiken.dk:

“Mærkevarefabrikkerne producerer en billig variant, som har et andet navn og emballage og fremstår som supermarkedets eget mærke. »Er det nøjagtigt det samme indhold, og er der en prisforskel, så bliver forbrugeren vildledt til at tro, at der er tale om to forskellige produkter«, siger fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Camilla Udsen til BT.”

Læs hele artiklen på http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article507634.ece

PS: Glemte lige at fortælle, at der faktisk er en 3. forskel – reklamedækningen. For hvem mon betaler for alle de dyre reklamer? Det gør vi – hvis vi altså køber produktet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.