Hvad er et krise-dankort?

Jo, mange kender det nok allerede – fra vores børn. Kortet, som nu åbenbart har fået denne lidt flatterende betegnelse, er nemlig det nok så velkendte Visa Electron. Børnene har det dog ikke fordi de er i krise, men fordi bankerne ikke giver dem mulighed for at overtrække så længe de ikke er personligt myndige.

Og så er det praktisk, at de netop har et Visa Electron, der ikke lader sig overtrække. Så kan de ikke bruge penge, de ikke har. Men det er der så altså mange andre, der heller ikke burde.

Bremse på overforbruget

Kan man ikke styre det at have et betalingskort, som det er muligt at overtrække, så vil den meget simple løsning være, at få et, der ikke kan overtrækkes. Og det er der idag en del danskere, der har valgt at gøre – af lyst eller nød. Antallet af udstedelser de nye Visa Electron-kort er dobbelt så stor som på alle andre kort – oplyser Nordea. For folk over 18 – vel at mærke.

Danske Bank er gået hele vejen og konverterer nu automatisk Visa til Visa Electron for folk, der ikke kan styre deres forbrug.

Gammel vin på nye flasker

Med til historien hører dette:  Visa omdanner nu Visa Electron til et nyt kort, som de kalder Visa X2X. Dette gøres fordi mange mennesker ikke ønsker at gå rundt med et “ungdomskort”. Fordelene er dog tydelige nok:

  • Du har et betalingskort – dvs. du er ikke afhængig af hævekort og kontanter
  • Du kan ikke bruge penge, du ikke har. Er der ikke flere penge på kontoen, må du vente til der kommer penge igen.

Se muligheder – ikke begrænsninger

Mange betragter det som en indskrænkning af deres råderet. Det kan man så diskutere, da et overtræk vel i bund og grund er en slags uautoriseret låntagning. Men har man et overforbrug, man gerne vil blive kvit, kan man jo også betragte det som en lettelse.

Man kan nemlig ikke mere bruge penge, man ikke har…

Læs mere om kortet på Politiken.dk:
Danskerne er vilde med krisedankort

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.