Hotel eller hostel? Der er mere end et s til forskel

Første gang jeg- for mange år siden – stødte på ordet “hostel”, troede jeg faktisk, at der var tale om en stavefejl! Nu, mens jeg skriver dette, mener stavekontrollen også, at det er en fejl.Det er det naturligvis ikke. Vi danskere har bare adopteret det engelske ord for det, vi altid har kend t som vandrehjem. Der er nu bare et enkelt s i forskel- men det er ikke det hele. Hører man til dem, der er på jagt efter billig indkvartering på rejsen, kender man ganske givet den allervæsentligste forskel. Og det er naturligvis prisen, jeg taler om.

Eller skal vi kalde det vandrehjem?

Hostels – eller vandrehjem, hvis vi skal holde os til det danske – er en form for indkvartering, der er langt mere spartansk, men også meget billigere. Engang forbandt man vandrehjem med store sovesale med køjesenge. I dag er det lidt anderledes. Sovesalene er der som regel endnu, men nu er det side om side med mere privat – eller måske skulle jeg sige familievenlig – model. Her er tale om værelser til 3-4 eller  flere personer. Værelser, man har for sig selv, med egen nøgle, men dog ofte med fælles badeværelse – altså et der skal deles med andre rejsende. Det er lidt som et hotelværelse, blot mere spartansk. Og hvis man kan leve med det – så kan man altså spare mange penge på rejsen. Penge, man sikkert sagtens kan finde andet at bruge på…

Hvorfor betale kassen for hotelværelser?

Men det at kunne sove i sit eget rum, er der mange, der sætter pris på – og derfor er de tilbøjelige til at fravælge vandrehjemmet som indkvartering. Men det er ikke nødvendigt mere. Man kan få det private med selv ved en vandrehjemsferie. Og de private flersengsrum er også særdeles velegnede til en børnefamilie, der gerne vil rejse billigt. Skal hele familien overnatte på hotel, kan det jo nemt koste kassen! Og ofte bruger man jo ikke hotelværelset?

Der er i hvert fald mange penge at spare ved at vælge hostel frem for hotel – ingen tvivl om det. Og der er mulighed for at shoppe rundt og se mulighederne på nettet, hvor man kan finde udførlige beskrivelser, billeder og – ikke mindst – brugeranmeldelser. Et godt udgangspunkt er at gå ind på hostelworld.com hvor der samlet tusindvis af hostels verden over. Du kan i fred og ro shoppe rundt og finde det hostel, der passer dig. Og du kan booke og betale online.

Ikke som første gang, jeg skulle bo på et hostel. Dengang var der ikke Internet, så man fandt bare telefonnummeret på et hostel i telefonbogen. Og bestilte plads uden at vide andet end det, man fik fortalt i telefonen. Hvordan det pågældende hostel så var – ja, det var så overraskelsen. Det er så også en del år siden…

Nej, hostels er ikke kun for de unge

Mange tror, at det hostels, vandrehjem – eller hvad man nu skal kalde dem – er forbeholdt unge. Det er de ikke, selvom de måske er foretrukket af unge, der ikke har ret mange penge at gøre godt med på rejsen. Men det kan jo også gælde os andre “knap så unge”? I hvert fald er der intet i vejen for at vi alle kan rejse på denne måde – blot vi kan acceptere, at der ikke er så megen komfort, som den, man oplever på hotellerne. Og betaler dyrt for. Selv har jeg planer om en Berlintur. Og det er – for at sige det rent ud – begrænset hvor meget tid, jeg har planer om at tilbringe på hotellet. Hvorfor så ikke bare finde et hostel til en brøkdel af prisen?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.