Homeparties og købelov

Mange, der har deltaget i homeparties, kan berette om, at de synes der ligger et indbygget pres på dem for at de skal købe noget. Når nu en person har ulejliget sig ud og vise frem, kan man da ikke bare sige “nej tak”. Måske ligger der et indbygget pres – måske er det noget man forestiller sig. Uanset hvilken af delene, der er tale om, er der mange, der vælger at købe ting, de ellers ikke ville have købt. Og føler sig måske dumme næste dag.

Købeloven gælder også ved homeparties

Har du været til Homeparty – og er du på denne måde kommet til at anskaffe dig noget, du gerne ville have været foruden, er der måske en vej ud. Som oftest fungerer et Homeparty på den måde, at man kigger på varer, udfylder en bestillingsseddel – og får ordren leveret senere.

Dermed sidestilles dette med postordrekøb og e-handel. Og det betyder, at du har den obligatoriske fortrydelsesret på 14 dage. Dvs. du kan returnere det, du købte ved det pågældende Homeparty – og få dine penge tilbage.

Dette er hentet fra forbrug.dk: 

“Fortrydelsesret ved e-handel og postordre: Når du handler på nettet, ved postordre, ved homeparties og andre steder, der ikke er en egentlig butik, og du ikke får udleveret varen med det samme, har du i langt de fleste tilfælde 14 dages fortrydelsesret Reglen om 14 dages fortrydelsesret ved disse handler gælder alle varekøb med få undtagelser.”

Undtagelserne handler fortrinsvis om varer, du får løbende, for eksempel “frugtkasser” som leveres med mellemrum. Og uanset hvad sælgeren måtte have fortalt dig, kan købeloven ikke fraviges i negativ retning. Det vil sige, at de ikke kan give dig dårligere vilkår end købeloven foreskriver.

Mere om homeparty og købelov

Læs uddybende om fortrydelsesret ved e-handel, postordre og lignende på www.forbrug.dk
http://www.forbrug.dk/klage/retogpligt/kobelovsguide/1/1/

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.