Hold godt styr på udgifterne til sommerforlystelser

Skal hele familien afsted til sommerforlystelser, kan det blive en dyr fornøjelse. Faktisk bliver det meget let så dyrt, at det er en blandetfornøjelse. Især når man kommer hjem og må konstatere, at udgifterne er løbet løbsk. Forlystelsesparkerne har nemlig sørget for, at dine penge får ben at gå på – hvis du ikke passer på. Desuden er det ikke alt, der er lige dyrt – så vælg familiens ferieforlystelser med omhu! Noget ender med at blive en meget dyrere fornøjelse end andet.

Hvor dyre er sommerforlystelserne?

Ekstrabladet har lavet et tjek på hvad forskellige forlystelser vil koste for en testfamilie bestående af far, mor og to børn på henholdsvis 10 og 12 år. Inkluderet er entre, turpas samt mad og drikke men ikke tombola, skud med rifler, slik, balloner, candyfloss og andet luksus. Det dyreste er Tivoli og Tivoli Friheden i Århus, mens det billigste er at tage i Zoologisk Have. I Tivoli skal du af med 1755 kroner, mens Aalborg Zoo kan klares for 875 kroner. Det vil sige, at du sparer 50 procent. Hvilket jo er en forskel, der er værd at tage med i overvejelserne.

Du kan se en liste over de aktuelle priser på Ekstrabladet.

Husk også de andre udgifter på turen

Men husk lige på, at entre og forlystelser i bund og grund er det eneste obligatoriske. Man kan i mange tilfælde komme billigere om ved det, med en smule forberedelse. Mange steder må man gerne medbringe mad. Det kan være en god ide, for det er ikke billigt at spise i forlystelsesparker.

Hvis du ikke har medbragt, kommer du til at punge ud. Ofte er mange andre ting, slik, is, kaffe osv. også uforholdsmæssigt dyrt. Når vi har været for eksempel i Djurs Sommerland, har vi selv medbragt, hvad vi skulle fortære i løbet af dagen. Man kan jo gøre det klart for sine børn, at det er vilkårene. Vi plejer at sige, at man kan have alt med – undtagen is. Så dem køber vi på stedet.

OK, måske lidt mere besværligt – men meget, meget billigere.

Muligheder for rabatter i forlystelsesparker

Du skal også være opmærksom på, om det pågældende sted har rabatter. Det kan være på bestemte dage, bestemte tidspunkter på dagen, i forbindelse med bro-billet eller busbillet – eller noget helt andet. Er man mange, der gerne vil afsted sammen, kan man overveje grupperabat. Det anbefales at kigge på de enkelt forlystelsessteders hjemmesider, her vil priser og rabatter fremgå.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.