Hent en gratis browser – og surf billigere på mobilen

Er du en af dem, der bruger masser af tid – og penge – på mobilt Internet? Du kan nu – på en meget simpel måde – surfe meget billigere. Det skal bemærkes, at det ikke kræver, at du skifter udbyder, sådan som man ofte ser det anbefalet – det er softwaren i din mobil, der skal laves om på. Du skal have en ny browser! Og ja, browsere er også noget, mobiltelefoner kan bruge – ikke kun computere.


Så trækker din mobil alt for meget data ind, fordi du henter de fulde websider, som de er lavet til computere? Så læs videre.

Opera Mini

Politiken.dk/tjek har lavet et forsøg, der viser at du kan surfe til en brøkdel af prisen, hvis du bruger Opera Mini. Mange  internetsider har en mobilversion, der er meget billigere at hente ned – den er simpelthen tilpasset mobiltelefonen. Men Opera Mini kan lave en mobiltilpasset version af en hvilken som helst side – det er dens styrke. Det med at finde den rigtige version og dermed undgå at hente alt for meget data, er altså pludselig langt mindre relevant.

Opera kender mange sikkert som  en  “rigtig browser”, som du kan bruge på samme måde, som du idag bruger Internet Explorer, Firefox eller Google Chrome. Opera mini er så mobilbrowseren, der svarer til. Du skal altså hente Opera Mini og bruge den i stedet for din indbyggede browser. Det gør at du surfer billigere – og hurtigere, iøvrigt…

Helt konkret mener man, at udgiften til surf kan komme ned på omkring 1/3. Hent Opera Mini her. Du kan også se en simulator, der viser, hvordan det virker. Eller du kan læse FAQ – mest stillede spørgsmål.


Læs artiklerne:

Har du aldrig brugt mobilt Internet? Så er her en guide i at komme på Internettet med mobilen:


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.