Havevanding – med regnvand!

Vand er et ressource. vi skal passe på. Det er ikke en naturlov, at vi har rent drikkevand – og vand koster faktisk penge. Om sommeren bruger vi det til at vande have – der er ikke mange, der har lyst til at se det hele visne. Men du behøver ikke bruge vandet fra hanen. Der er andre muligheder for at skaffe vand. Hvorfor ikke bare bruge det, der kommer ned fra himlen. Det er gratis  – og venter bare på at blive brugt.

Haven skal vandes med regnvand

Brug regnvand til have vanding i stedet. Ikke forstået på den måde, at planterne kun skal vandes når det regner. Man kan samle vand i en beholder som står under et nedløbsrør året rundt. Beholderne fås i forskellige størrelser – og priserne starter ved nogle få hundrede kroner. En investering, der er tjent ind samme år for de fleste. Vand er nemlig heller ikke billigt.

Læs om det på Rabatten på http://www.dr.dk/DR1/Rabatten/Indslag/2005/1012145456.htm

Det er er både bedre og billigere at skaffe sig vand på denne måde. Og har man beholder, så fyldes den lige så stille af sig selv. Det kan oven i købet bruges til andre ting, som for eksempel vinduesvask eller bilvask. Det er endda særdeles egnet til bilvask og vinduesvask, da det ikke indeholder samme mængder kalk. Iøvrigt er det også et godt vandspareråd, at man kan vaske bilen når det regner.

Nogle steder er det faktisk forbudt at vande græsplæne om sommeren. Læs Politiken: Nu er det slut med at vande græsplænen

 

 


Astrid

One Comment

  1. Har I sat fokus på vandforbruget? Vil I deltage i en mindre forskningsprojekt, hvor vi arbejder med, hvordan fremtidens vandmålere kan hjælpe jer, når I vil mindske vandforbruget. Så se her.

    Jeg søger i forbindelse med et mindre forskningsprojekt på Syddansk Universitet familier, der vil deltage i interviews, komme med ideer og evaluere forslag til nye elmålere. Familierne skal bo mellem Århus og Sønderborg, og de skal have 3×3 timer til rådighed over de næste 2-3 måneder. Deltagelse er ulønnet.

    Er det noget for jer, så kontakt Malene Brandt for yderligere information: malenebrandt@sol.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.