Haveplanter – gratis eller billigt

Haveplanter er ikke helt billige. Et besøg i et havecenter eller planteskole kan meget vel blive en dyr historie. Der er dog alternativer. Du kan nemlig i stedet bytte planter med og frø med andre, naboer, familie, venner eller bekendte. Du kan også bytte med folk, du slet ikke kender – endnu, skulle jeg måske sige.

Og det koster ofte kun portoen. Således har du mulighed for at få nogle ting til din have, som måske slet ikke kan købes på planteskolerne.

Der er en del muligheder for at finde folk, der gerne vil bytte. Det kan gøre via nettet – og det kan gøres IRL. Men der er gode muligheder, det plantemateriale, vi efterlyser, er jo ofte noget, der ellers ville ende som planteaffald eller på komposten i de private haver rundt omkring. Planter formerer sig nemlig lystigt……

Gratis til haven

Byt planter lokalt

En anden mulighed er at holde øje med lokalannoncer, især annoncer fra private.
Eller prøv at søg på google efter plantebytte-muligheder. Jeg fortog en hurtig søgning, der gav masser af hits. Blandt disse er:

Dette er kun nogle få, det anbefales at man prøver selv. Kig også lokalaviser, der kan sagtens være plantebyttemarkeder i dit nærområde. For haveentusiaster er der den mulighed, at man selv kunne sætte noget igang lokalt.

Det kunne bare være et plantebyttemøde 1-2 gange om året. Bare der er deltagere nok, kan det holde mange forsynet med nyt plantemateriale. Og det kræver heller ikke store mængder af plads. Alt ialt er plantebytte en rigtig god ide for haveentusiaster. For i bund og grund er det, man bytter med noget, der ellers ville være endt som haveaffald. Så hvorfor betale i dyre domme for det på planteskolen? Billede fra FreeDigitalPhotos.net

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.