Har du en (mad)plan?

Der snakkes så meget om madplaner. Hvorfor ikke bare lave mad – uden at have en plan? Det kan man naturligvis også. Der er bare lige et par problemer. Vi bruger alt for mange penge på maden, fordi vi ikke har sat indkøbene i system. Og vi bruger for meget tid – af samme grund. Og når vi køber forkert ind, risikerer vi at smide al for megen mad ud!

Men ellers? Jo, naturligvis!

Derfor skal man planlægge maden

Det er ikke bare dyrt, det er også mere besværligt, når man køber ind og laver mad fra dag til dag. Mange synes, at det bliver noget mindre spontant – og hvad hvis man nu gerne ville spise noget helt andet? Og det er naturligvis hagen ved at sætte tingene i system på denne måde!

Sidste stop: McDonalds

Men måske kender du scenariet: Du er på vej hjem fra arbejde. Du ved ikke helt, hvad du skal lave til aftensmad. Men, mon ikke du kommer i tanke om det i supermarkedet? I supermarkedet har du også for travlt til rigtigt at tænke dig om.

Måske køber man du ind i øst og vest – og håber så på en åbenbaring, når man kommer hjem? Eller du ender med en frysepizza? Eller indser, at al tankevirksomhed er alle andre steder end i køkkenet – og så går turen mod McDonalds.

For det er jo kun idag, ikke? Eller er det? Sikkert ikke – så det er en god ide med en madplan.

Madplanen – hvis du har travlt

Så meget for spontanitet – og den gastronomiske kreativitet, ej at forglemme!

 

Egentlig ville man bare ønske, man have en plan, ikke? Man kan give travlheden skylden. Men hvad hjælper det – de fleste lever i en travl hverdag – og det må man forholde sig aktivt til. Det er jo ikke sikkert travlheden forsvinder – og den forsvinder i hvert fald ikke af sig selv! Den anden løsning er for stresset, for dyr – og som regel også for usund!

Inspiration til din madplan

Det er en god ide at lave madplanen før ugen starter. I weekenden kan man nemlig sidde i ro og mag og se tilbudsaviserne. Så kan man planlægge, hvilken mad man vil lave de enkelte dag. Og hvad man har brug for til pålæg og madpakker. Dette gør, at man kan lave en plan over, hvad der skal indkøbes – og hvor.

Og det gør, at du ikke har problemer med at finde ud af, hvad du skal købe ind. Det står nemlig på din indkøbsseddel (som du naturligvis laver samtidigt). Men måske mangler inspirationen? Så er der hjælp at hente på Rema1000 madplanen. Her har du mulighed for at sammensætte en madplan i Rema1000-regi. Der er masser af opskrifter – og det er naturligvis baseret på madvarer, du altid kan købe i Rema 1000. Rema 1000 er en af de billigere butikker. Men det betyder naturligvis  ikke, at du er nødt til at købe det i Rema 1000 fordi du bruger deres madplan.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.