Har du en hobby, der er for dyr?

Ja, så kunne du måske finde en der er lidt billigere. Allerede her er der mange, der vil slå sig i tøjret, mange har hobbies, der betyder meget for dem. Og hvad gør man så. Så er det, man kunne overveje, om denne hobby kunne måske også kunne kaste noget af sig. Går man meget op i en hobby, vil man nemlig have en stor viden om emnet, og det er en viden, som måske kunne  bruges i en eller anden sammenhæng.


Hobbies med indtjeningspotentiale

Heste er en dyr hobby

Har du en hobby, der er for dyr - måske heste?

Har man hobbies, hvor man kan frembringe – eller reparere – noget, giver hobbyen muligvis allerede et afkast.  Hvis man elsker at rode med gamle biler, eller hvis ens hobby er syning eller havearbejde. Men hobbyen kan være meget forskelligartede – og langtfra alle åbner sådanne muligheder.

Andre hobbies, hvor der ikke er en så direkte og praktisk vinkel, kan man muligvis også tjene lidt penge på – på en anden måde.

Giv videre til andre – og tjen penge

En anden mulighed var  at undervise. Er din viden så eftertragtet, at du kunne blive betalt for at undervise? Det kunne være på aftenskole, i ungdomsskole eller det kunne være privat-undervisning. Men der findes en mulighed mere, hvis du ligger inde med eftertragtet viden på et område.  Du kan skrive om det.

Publicer din hobby – og tjen penge

Nu kan det være en hård proces at gå  hele vejen og få udgivet en bog. Men der er en anden mulighed. Du kan få dig en blog eller hjemmeside – og få sat reklamer på. Du kan bruge Google Adsense, der leverer relevante reklamer. Du behøver ikke have en stor hjemmeside for at blive godkendt til programmet. Det  er meget  udbredt at bruge det på blogs. Og en blog kan du starte uden den store investering.

Lave startomkostninger

Dine startomkostninger kan holdes på nogle få hundrede kroner, hvis du vælger at have eget domæne 0g installere WordPress på den. Vælger du at starte med Blogger.com, kan du komme i gang uden en krone på lommen. Kan du skrive interessante indlæg om emnet? Med en stor viden – og en tilsvarende entusiasme – er der en god chance.

Tjen penge på din hobby – men ikke hurtige penge

Det skal understreges, at der ikke er tale om ”hurtige penge”. Det er noget, man bygger langsomt op. Man skal nemlig have trafik (altså brugere ind på siden) for at have mulighed for at tjene reklamepenge. Det betyder at man skal indekseres i søgemaskiner. Og opbygge en brugerskare, gerne med mange, der kommer tilbage igen og igen.

Det er noget man bygger op. Det behøver ikke køres som en forretning. Det kan man godt, men det er en anden historie. Men brug det som en mulighed for at få sin hobby finansieret – og måske mere til. Måske kan hobbyen ende med at blive et – tiltrængt – bijob? Selvom mange ikke ønsker at arbejde mere, må dette da alligevel være en af de mere interessante former for arbejde.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *