Har du brug for en opsparing?

Lever du fra løn til løn? Det føles sikkert ikke altid lige holdbart og mange vil sikkert hævde, at de slet ikke har råd til at spare op for at have “lidt på kistebunden”. Men måske er det en ganske god ide alligevel? Det er ofte de uforudsete udgifter, der får det hele til at gå galt!

Uforudsete udgifter kan dog sommetider forudses – i en eller anden grad. Hvis man ikke kan forestille sig præcis, hvad der kommer, er man i hvert fald sjældent i tvivl om, at der kommer noget. om ikke andet, så fordi, det plejer der vel jævnligt at gøre?

Der er altid noget uforudset…

Vi har alle uforudsete udgifter! Problemet er, hvis man har disponeret over hver en krone og der ikke er nogen penge at hente nogen steder!

For hvem har ikke være ude for disse ting:

  1. Tandlæge-regningen blev lidt større en ved bare et eftersyn og et enkelt hul….
  2. Mobilen eller computeren – begge idag regnet for næsten en livsnødvendighed – går i stykker.
  3. Du får en højere el- eller varmeregning….
  4. Har man eget hus, ved man, at der er altid noget uforudset…
  5. Fjernsynet, opvaskemaskinen eller måske en anden hvidevare, står helt af.
  6. Hvis du har kæledyr, har du også en risiko for en dyrlægeregning. Den slags er ikke billigt!
  7. Din bil skal repareres – også det kan blive dyrt.
  8. Hele familien er inviteret til bryllup, konfirmation eller lignende i den anden ende af landet…

Og der er mange flere muligheder for at komme “galt af sted” rent økonomisk. Men har man en opsparing, man kan bruge til den slags, behøver panikken ikke at brede sig! Hvis man har sparet op til, hvad der måtte komme, ender man ikke med syre forbrugslån, der jo i den sidste ende kun gør ondt værre. Så synes man ikke, man har råd til at spare op, skal man måske stille sig selv spørgsmålet: Har jeg råd til at lade være?

Lav en opsparing - også på lavbudget

Har du ikke råd til at spare op? I virkeligheden er det måske dem, der ikke sparer op, der har mest brug for det?

Spar op – selvom du ikke kan!

Hvis du ikke mener at have råd til en opsparing, så overvej om du har råd til at lade være med at spare op? Det kan nemlig blive en dyr affære, hvis du ender med at skulle låne til uforudsete udgifter og/eller betale rykkergebyrer og lignende!

Lidt har også ret: prøv at starte i det små! Opsparing er lettere hvis man opretter en konto til formålet for så har man ikke adgang til pengene i det daglige. Og de bliver derfor ikke blandet ind i almindelig, dagligdags økonomi. Prøv at starte med 100 kr. om ugen – det er et beløb, de fleste kan tage ud af privatøkonomien uden at det hele ramler. Og regner man lidt på det, vil det vise sig, at det faktisk bliver til 5200 kr. årligt. Uden at man mærker noget særligt til det! Går det nemt, kan man jo hæve beløbet….

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.