Handl sikkert på nettet i EU

Nethandel udvider mulighederne for at købe varer – vi kan nu også købe i udlandet. Uden de store problemer. Jo, der hvor man skal passe på, er hvis der lægges told på. Men så længe du holder dig inden for EU, er der ikke de store problemer. Dette giver både mulighed for at få varer, der ikke er så let tilgængelige – og det giver mulighed for at købe varer til en noget anden pris end vi er vant til. Som dansker er vi vante til et højt prisniveau – og andre EU-landes priser kan sommetider få os til at spærre øjnene op!

Sikker e-handel – også i EU

Men mange er tilbageholdende med at handle i udlandet. For kan man stole på dem, man handler med? Og egentlig burde man jo kunne stole lige så meget på et firma i England eller Spanien som på et dansk, ikke? Usikkerheden ligger givetvis i, at det er et andet land, et andet sprog osv. Men der er nogle forholdsregler, du kan tage for sikker nethandel inden for EU. Garantier kan der sikkert aldrig gives, men du kan minimere risikoen ved at følge nogle simple retningslinjer:

  • En seriøs virksomhed har sine oplysninger i orden. Er der tydelige oplysninger om virksomhed, du handler med? Virksomhedens navn, fysisk adresse, telefonnummer og e-mail, skal stå der.
  • Er der fyldestgørende oplysninger oplysninger om varerne, du ønsker at købe. Også det kan du forvente af en seriøs virksomhed. Dertil kommer oplysninger om prisen, der skal være utvetydige.
  • Det er vigtigt, at virksomheden har alle forbrugeroplysninger fremme på siden – tydeligt. Handelsbetingelser, leveringsbetingelser, fortrydelsesret osv. skal stå nævnt udførligt.
  • Kan man betale via en sikker forbindelse? Læs mærke til adressefeltet i browseren – der skal være en lille hængelås. Og der skal betales i http secure (https).

På den måde kan du tjekke, om det er en seriøs virksomhed. Og der er mange penge at spare. Jeg køber blandt andet kosmetik til under det halve af, hvad man skal betale herhjemme – hos ELF Cosmetics.

Video om sikker e-handel

Videoen nedenfor handler om sikker e-handel og er udgivet af forbrug.dk:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.