Højsæson for loppefund?

Ja, det findes faktisk. Måske endda flere. Men højsæsonen over dem alle, det er lige her efter jul? Tidspunktet er i hvert fald det tidspunkt, hvor mange smider alt muligt ud. Og – hvis jeg ser, hvordan affaldscontaineren bugner her, hvor jeg bor, er der ikke megen tvivl. Dette er højsæson for lopper. Desværre er der nok alt for meget, der i stedet ender som affald!

Ud med det gamle – ind med det nye

Det er egentlig ganske logisk. Vi har alle fået gaver, helt nye ting. Og så er det, at det gamle skal ud, ikke? Det havner nu i containere, genbrugsbutikker, genbrugsstationer, loppemarkeder. Så leder du efter noget – altså noget, der ikke behøver være helt nyt – kan det være en god ide at slå til netop på denne tid.

Flere højsæsoner?

Vi skifter selvfølgelig alle noget ud løbende. Det specielle ved denne tid er, at (næsten) alle har fået nyt – og skal af med det gamle. Et andet, jeg kan se, er foråret. Det virker som om, der kommer masser af ting på brugtmarkedet der også. Netop på det tidspunkt, hvor alting står i forårsoprydningens tegn.

Smide væk – eller give væk?

Jeg vil dog lige indskyde, at selvom det handler om ting, du ikke kan bruge mere, så kunne det jo være, andre kunne. I stedet for at smide i affaldscontainer, kan man jo sælge det eller give det til genbrug? Jeg ved godt, at vejen til affaldscontaineren er noget kortere. Men det er nu altid en rar ting, at komme af med tingene med god samvittighed.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.