Gratis til haven: Genbrugshaven

Mange ting kan genbruges. Der er fremgang inden for brugthandel. Og vi er nok efterhånden ved at være med på, at der ikke er nogen grund til at smide noget væk hvis andre kunne bruge det. Brugt tøj omsættes flittigt. Det er også almindeligt, at købe brugte møbler. Er der nogen, der har tænkt på, hvad der skal ske med de haveting, der ikke er brug for?

Brugte planter, gratis planter…

Nogen har naturligvis tænkt på, at meget af det plantemateriale, der er i overskud, byttes flittigt rundt omkring på plantebytte-markeder rundt omkring i landet. Men har man ikke denne mulighed, er der lavet en webside, hvor man kan komme af med sit overskud fra haven – og måske få nyt?

Det er lidt på samme måde, som den sektion i Den blå Avis, vi kender som bortgives. Man kan annoncere på siden, men det må kun være med gratis haveting. Der må ikke være penge involveret. Du kan annoncere med plantemateriale af enhver tænkelig art – det kan være frø, planter, stauder, buske, stiklinger, hækplanter – eller hvad du nu måtte have i overskud. Men kunne også være fliser, jord eller sten. Skulle EU have aflagte havemøbler, som andre måske kunne bruge, er det også en oplagt mulighed. Eller et drivhus, måske?

Eller måske leder du selv efter noget nyt til haven? Gratis, altså..

Det skal være gratis

På samme måde kan du lede efter ting, som du mangler til din have. Eller måske finde haveting, du slet ikke vidste, at du manglede? Der er sådan set kun to fællesnævnere: det skal være til haven og det skal være gratis.

GenBrugshaven.dk er for dem, der gerne vil finde gratis haveting – og måske er lidt træt af planteskolernes sommetider lidt ublu priser. Der er penge at spare på denne måde. Men ikke nok med det – det hindrer samtidigt en del ting i at ende som affald på genbrugspladserne! Der er masser af plantemateriale, der ender sine dage som haveaffald selvom det sagtens kunne få nyt liv i en anden have. Det er gratis at annoncere, Men vil man have kontakt med nogen af giverne skal man melde sig ind og betale et kontingent på 99 kr. halvårligt. Men det får man jo heller ikke ret meget for på planteskolen?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.