Gratis tekstoplæser til din computer

En tekstoplæser var engang et program, man skulle betale mange penge for! Men ikke mere – du kan simpelthen hente den gratis på nettet.

På hjemmesiden Adgangforalle.dk kan du gå ind og downloade din tekstoplæser. Instruktionen er simpel og betjeningen ligeså. Baggrunden for programmet udtrykkes således af Adgangforalle.dk:

“Undersøgelser af den danske befolknings læsefærdigheder anslår at mellem 800.000 og 1,3 mio. voksne danskere har store problemer med at tilegne sig viden via tekstbaserede medier.

Denne gruppe mennesker er allerede i dag i vid udstrækning afskåret fra informationer, der formidles via fx dagblade, tidsskrifter, pjecer og lignende. I takt med informationssamfundets udvikling bliver den stigende informationsmængde formidlet via hjemmesider.

Der er således en betydelig risiko for, at en stor gruppe voksne danskere vil opleve den teknologiske udvikling som en yderligere begrænsning i deres muligheder for at tilegne sig informationer.”

Ved hjælp af tekstoplæseren kan du få en tekst læst op blot ved at markere den. Det gælder både dokumenter på din computer og Internetsider. Adgang for alle hører under IT- og Telestyrelse.

Hent din gratis tekstoplæser på http://www.adgangforalle.dk/default.efact

Såadan bruger du programmet: Se på http://www.adgangforalle.dk/default.efact?pid=3876 og http://www.adgangforalle.dk/default.efact?pid=3877Få 10 stk. DVD’er GRATIS


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.