Gratis sy-tilbehør?

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt? Tænk bare på, hvad butikkerne tillader sig at forlange for lynlåse, knapper, tryklåse, elastik osv? Men mange af de penge kan du muligvis spare.


Og sytilbehør har man hele tiden brug for. Hvis man syr tøj, men også hvis man reparerer det. Der skal altid bruges knapper, lynlåse, tryklåse, spænder, elastik osv.

Man kan faktisk sprætte det brugbare af det tøj, der skal smides ud. Selvom tøjet er udtjent, kan der sagtens være noget, der kan bruges i anden sammenhæng. Betragt det som en slags skrotpræmie!

Spar penge på sy-tilbehør

Er du en af dem, der gerne vil reparere tøjet selv – eller sy det selv, for den sags skyld. Ja, så sørg for at samle dig et lille lager af det tilbehør, du jævnligt får brug for. Noget af det, kan du skaffe dig gratis – på følgende måde:

Vi smider ofte tøj ud. Det, der stadig er brugbart og pænt bør man sende videre – for eksempel til genbrugsbutikker eller loppemarkeder. Men der er som oftest ting, der er for umoderne eller for slidte til dette formål. Det bliver smidt ud. Men inden du smider det ud, så tag lige at fjerne de ting, der kan bruges stadig. Det kan være lynlåse og knapper er nok mest oplagt, elastik kan endda nogen gange bruges igen.

Sytilbehør kan være dyrt

Tag for eksempel også lukninger ol. fra Bh’er – de kan faktisk bruges til at reparere andre med. Slidbånd fra pæne bukser er sjældent rigtigt slidte – og kan genbruges. Tryklåse og hægter er også noget, man kan få brug for. Desuden kan det være en ide, at fjerne dekorationsbånd, perler eller palietter til senere brug. Og alt andet dekorativt. Man ved måske ikke, hvad det skal bruges til, når man gemmer det. Men mon ikke ideerne kommer?


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.